Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hamas“ JAV komentarus dėl vienybės susitarimo vadina „baisiu kišimusi“

„Hamas“ ketvirtadienį apkaltino Jungtines Valstijas „baisiu kišimusi“ į palestiniečių reikalus, JAV prezidento Donaldo Trumpo pasiuntiniui pareikalavus, kad šis islamistų judėjimas bet kokios vienybės vyriausybės atveju nusiginkluotų ir pripažintų Izraelio valstybę.
„Hamas“ karių prieš Izraelį nukreiptas mitingas
„Hamas“ kovotojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai baisus kišimasis į palestiniečių reikalus, nes tai mūsų žmonių teisė – rinkti savo vyriausybę vadovaujantis savo aukščiausiais strateginiais interesais“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Hamas“ aukšto rango pareigūnas Bassemas Naimas

D.Trumpo specialųjį atstovą tarptautinėms deryboms Jasoną Greenblattą jis apkaltino pasiduodant Izraelio premjero Benjamino Netanyahu dešiniojo sparno vyriausybės spaudimui.

„Šis pareiškimas daromas spaudžiant kraštutinio dešiniojo sparno Netanyahu vyriausybei ir atitinka prieš dvi dienas (padarytą) Netanyahu pareiškimą“, – sakė B.Naimas.

„Hamas“ ir konkuruojantis palestiniečių judėjimas „Fatah“ sudarė susitarimą, pagal kurį islamistai turėtų iki gruodžio 1 dienos perduoti Gazos Ruožo kontrolę tarptautinės bendrijos pripažįstamai Palestinos Autonomijai. Taip pat tikimasi derybų dėl vienybės vyriausybės suformavimo.

Anksčiau ketvirtadienį J.Greenblattas pateikė savo pirmą detalų atsakymą į palestiniečių susitaikymo susitarimą. Jis pabrėžė, kad bet kokia tokia vyriausybė privalo įsipareigoti nenaudoti smurto ir „nuginkluoti teroristus“. Tai tikriausiai buvo užuomina apie „Hamas“, kuris nuo 2008 metų triskart kariavo su Izraeliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius