-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hamas“: neramumai okupuotame Vakarų Krante yra „revoliucija“

Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ penktadienį pareiškė, kad Izraelio okupuotame Vakarų Krante įsiplieskę palestiniečių neramumai yra „revoliucija“.
Izraelio miestas Holonas po „Hamas“ antpuolio
Izraelio miestas Holonas po „Hamas“ antpuolio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sveikiname jūsų revoliuciją“, – sakė vienas „Hamas“ atstovas, komentuodamas įvykius Vakarų krante, kur per izraeliečių ir palestiniečių susirėmimus penktadienį žuvo mažiausiai šeši žmonės ir dar per 100 buvo sužeisti.

Islamistų atstovas, kurį citavo Izraelio žiniasklaida, taip pat paragino palestiniečius „padegti žemę po okupantų kojomis“.

Palestinos Autonomija, kontroliuojanti dalį teritorijų Vakarų Krante, kitaip negu „Hamas“, pasisako prieš ginkluotos kovos su Izraeliu idėją.

„Hamas“ pareiškimas nuskambėjo nuo pirmadienio tęsiantis ginkluotam konfliktui tarp Gazos Ruožo islamistų grupuočių ir Izraelio pajėgų, per kurį iš palestiniečių anklavo į žydų valstybę buvo paleista daugiau kaip 1,8 tūkst. raketų, o izraeliečiai atsakė intensyviu bombardavimu iš oro ir prie sienos su Gazos Ruožu sutelktų pajėgų artilerijos smūgiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius