Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hamas“ paleido į vidurio Izraelį dar apie 100 raketų

Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ į centrinius Izraelio rajonus ir Beer Ševos miestą paleido dar apie 100 raketų, ketvirtadienį pranešė dienraštis „The Times of Israel“.
Izraelis po „Hamas“ oro smūgių
Izraelis po „Hamas“ oro smūgių / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Per šias atakas buvo nesunkiai sužeisti du žmonės Kirjat Gato mieste.

Oro erdvės gynybos sistema „Iron Dome“ virš Tel Avivo numušė iki 10 raketų. Viena iš raketų sprogo miesto automobilių stovėjimo aikštelėje ir padarė žalos.

„Hamas“ pareiškė, jog atakos buvo surengtos, Izraeliui nukovus virtinę judėjimo vadų Gazos Ruože.

VIDEO: Izraelis smogė Gazos gyvenamiesiems namams ir bokštui, kuriame įsikūrusios žiniasklaidos priemonės

„The Times of Israel“ žiniomis, „Hamas“ kovotojai tvirtina dabar naudojantys naujo tipo raketas, galinčias pasiekti bet kurią vietovę Izraelyje.

„Sakome priešui: jūsų oro uostai, kiekvienas vieta nuo Palestinos šiaurės iki pietų yra pasiekiama mūsų raketoms“, – citavo leidinys „Hamas“ sukarinto sparno atstovą Abu Obeidą.

Jis taip pat „Hamas“ sukarintos grupės vado Mohammedo Deifo vardu paragino „tarptautines oro linijų bendroves nedelsiant nutraukti skrydžius į bet kurį okupuotos Palestinos oro uostą“.

Anksčiau kovotojai pradėjo rengti raketų atakas iš Gazos Ruožo, siekdami palaikyti palestiniečių demonstrantus Jeruzalėje. Neramumus pakurstė Izraelio teismo sprendimas, kad kelios palestiniečių šeimos turi būti iškeldintos iš aneksuotos Rytų Jeruzalės rajono Šeich Džaros.

Pasak Izraelio kariuomenės, per pastarąsias tris dienas „Hamas“ į Izraelį paleido daugiau nei 1 500 raketų. Kariškiai patikslino, kad apie 350 šių raketų nepasiekė žydų valstybės teritorijos, o dar šimtus numušė sistema „Iron Dome“.

Izraelio gynybos pajėgos savo ruožtu smogė daugiau nei 600 taikinių Gazos Ruože.

Paaštrėjus padėčiai Gazos Ruože žuvo jau 83 palestiniečiai, dar 487 nukentėjo. Per raketų atakas iš palestiniečių anklavo žuvo mažiausiai septyni izraeliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius