-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Hanojus: Šiaurės Korėjos lyderis „artimiausiomis dienomis“ atvyks į Vietnamą

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas artimiausiu laiku surengs oficialų vizitą Vietname, šeštadienį pranešė Hanojaus pareigūnai.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis pranešimas buvo paskelbtas prieš kitą savaitę Vietname turintį įvykti Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo antrąjį susitikimą.

„Kim Jong Unas artimiausiomis dienomis atvyks į Vietnamą oficialaus vizito“, – sakoma šalies Užsienio reikalų ministerijos feisbuko paskyroje paskelbtame pranešime.

Žiniasklaida nenurodė, kada tiksliai įvyks šis vizitas, bet keli šaltiniai penktadienį sakė naujienų agentūrai AFP, jog Kim Jong Unas turėtų traukiniu atvažiuoti į Vietnamą vėlai vasario 25-ąją arba 26-ąją.

Kim Jon Unas ir D.Trumpas planuoja susitikti vasario 27-28 dienomis. Šis susitikimas bus jau antrosios abiejų lyderių derybos dėl galimybės likviduoti Pchenjano branduolinį arsenalą.

Pernai Singapūre pirmąkart susitikę lyderiai pasirašė aptakiai suformuluotą pareiškimą, kuriuo Pchenjanas pažadėjo siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos. Analitikai tikisi, kad per antrąjį susitikimą bus pasiekta kokių nors konkrečių rezultatų.

Prognozuojama, kad Kim Jong Unas važiuos į Vietnamą traukiniu. Jis turėtų atvykti į Dong Dango miestą netoli sienos su Kinija ir iš ten automobiliu išvažiuoti į Hanojų, esantį už 170 kilometrų.

Hanojus imsis neįprastų saugumo priemonių: vasario 26-ąją nuo 6 val. iki 14 val. blokuos visą eismą keliu iš Dong Dango į Hanojų, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Iš šios informacijos galima spręsti, kad Kim Jong Unas bus vežamas automobiliu greitkeliu, kuriame eismas paprasti būna judrus.

Vietnamas jau ėmėsi sugriežtintų saugumo priemonių Dong Dango traukinių stotyje ir kelyje į Hanojų, sakė ten esantys AFP žurnalistai, šeštadienį pastebėję daug ginkluotų apsaugininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius