Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Havajų gyventojai perspėti pasiruošti retam uraganui

Havajų gyventojai pasirūpino vandens, maisto ir kitomis būtiniausiomis atsargomis, ruošdamiesi retam atvejui, kai jų valstijos sausumos teritorijas pasieks smarkus uraganas.
Ugnikalnio išsiveržimas Havajuose
Havajai / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.
Temos: 2 Uraganas Havajai

Uraganas „Lane“, praeitą naktį susilpnėjęs iki 4-osios kategorijos audros, neša 250 km per valandą vėjus ir, kaip prognozuojama, turėtų iki trečiadienio vėlaus vakaro pasiekto Havajo (Didžiąją) salą.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino gyventojus pasiruošti audrai, atnešiančiai smarkių liūčių ir vėjų, taip pat galinčią sukelti pavojingų vandenyno potvynių.

„Visi, esantys #HurricaneLane kelyje, pasiruoškite, laikytis valstijos ir vietos pareigūnų nurodymų, taip pat stebėti @NWSHonolulu (Nacionalinės orų tarnybos, NWS) atnaujinamą informaciją. Būkite saugūs!“ – jis rašė savo „Twitter“ žinutėje.

Nacionalinė orų tarnyba sakė, kad uragano pavojus buvo paskelbtas Maujo ir Havajo apygardose. Žmonės taip pat perspėjami būti budrūs Kauajo ir Oahu salose.

„Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio „Lane“ centras slinks pavojingai arti Havajų salų“, – sakoma NWS pranešime.

Tarnyba pridūrė, kad per tolesnes dvi paras audra susilpnės, bet išliks pavojingu uraganu, artėdama prie Havajų salų.

„Numatoma, kad „Lane“ atneš į Havajų salas nuo 250 iki 380 mm bendro lietaus kiekio, o atskirais atvejai šis kiekis gali būti didesnis kaip 508 mm“, – paskebė NWS.

Kad ir kokia būtų uragano judėjimo trajektorija, meteorologai perspėja, kad valstija turėtų būti pasiruošusi susidurti su žmonių gyvybei pavojingomis sąlygomis.

VIDEO: Lėktuvas įskrido į prie Havajų artėjančio uragano Lane akį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius