Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Havajuose iš psichiatrijos klinikos pabėgęs pavojingas nusikaltėlis nuskrido į Kaliforniją

Vyras, dėl nepakaltinamumo išteisintas dėl 1979 metų žmogžudystės, savaitgalį pabėgo iš psichiatrijos klinikos Havajuose, taksi nuvažiavo į Honolulu prie užsakomojo reiso lėktuvo, turėjusiu skristi į Maujo salą ir vėliau įsėdo į kitą lėktuvą, kuriuo nuskrido į San Chozės miestą Kalifornijoje, pranešė policija.
Randallas Saito,
Randallas Saito, / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Kalifornija Havajai

Randallas Saito, kuris, kaip manoma, yra Kalifornijos šiaurėje, laikomas itin pavojingu asmeniu, žmonės perspėjami prie jo nesiartinti, antradienį vakare paskelbė Honolulu policija.

R.Saito iš valstybinės ligoninės netoli Honolulu išėjo sekmadienį 10 val. ir negrįžo, sakė policija. Ligoninės darbuotojai pagalbos telefonu apie jo dingimą pranešė maždaug 19 val. 30 min. – praėjus dviem valandoms po jo nusileidimo San Chozėje. Pranešimas dėl šio asmens buvo išplatintas 20 val. 30 minučių vietos laiku.

FTB ir JAV maršalų tarnyba patikrino San Chozės tarptautinio oro uosto saugumo kamerų nufilmuotą medžiagą, sakė oro uosto atstovas Jonas Vadenas.

Pasak jo, policija jam nenurodė jokių grėsmių oro uoste.

R.Saito į psichiatrijos kliniką netoli Honolulu buvo paguldytas 1981-aisiais, dveji metai po to, kai buvo išteisintas dėl Sandros Yamashiro (Sandros Jamaširo) nužudymo. Į auką buvo šauta, ji buvo subadyta. Palaikai buvo rasti aukos automobilyje prie parduotuvių centro.

„Tai labai pavojingas asmuo“, – sakė Honolulu prokuroras Wayne'as Tashima, 2015 metais prieštaravęs pasiūlymui leisti R.Saito be palydos išeiti iš ligoninės teritorijos.

W.Tashima perspėjo žmones nesiartinti prie R.Saito ir sakė, jog jis galėtų vėl įvykdyti tokių pačių „labai baisių smurtinių nusikaltimų“. Pareigūnai prašo visus, turinčius kokios nors informacijos, paskambinti policijai.

Kol kas neaišku, kokiomis aplinkybėmis R. Saito išėjo iš ligoninės Kaneohe.

Havajų valstijos ligoninių administratorius Williamas May sakė, kad pareigūnai bendradarbiauja su teisėsauga ir bus imtasi deramų žingsnių, jei R.Saito ligoninėje sulaukė kieno nors pagalbos.

Gynybos advokatai 2000 metais siekė R.Saito paleidimo. Tačiau miesto prokuroro pavaduotojas Jeffas Albertas paprieštaravo ir sakė, kad R.Saito „atitinka visus klasikinio žudiko maniako kriterijus“.

1993 metais teismas atmetė R.Saito prašymą jį lygtinai paleisti, nurodydamas, kad jis toliau kenčia nuo seksualinio sadizmo ir nekrofilijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius