Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Helovino vakarėlis baigėsi kalėjime: ekstazio ir kanapių pavartojusi britė avarijoje užmušė savo draugę

19-metė paauglė praėjusių metų Helovino vakarėlį prisimins visą gyvenimą. Pavartojusi narkotikų mergina sėdo už vairo ir grįždama iš vakarėlio padarė avariją. Užsidegus automobiliui jame žuvo jos draugė. Ketvirtadienį Eleanora Coleman buvo įkalinta 15 mėnesių.
Didžiosios Britanijos policija
Didžiosios Britanijos policija / AFP/Scanpix nuotr.

Mergina su draugais vakarėlį šventė Anglijos Norvičo mieste. 5 val. ryto ji sėdo už vairo, tačiau pakeliui namo netikėtai nusuko nuo kelio ir atsitrenkė į pakelėje pastatyto sunkvežimio galą. Jos vairuojamas „Fiat Punto“ netrukus sprogo ir užsidegė. Sunkvežimio vairuotojas Peteris Jolly spėjo jauną vairuotoją ištraukti iš automobilio dar prieš sprogimą, rašoma dailymail.co.uk. 

Sunkvežimio vairuotojas teisme pasakojo stabdęs pakeleivingas mašinas ir prašęs padėti ištraukti keleives. Tačiau priekyje sėdėjusi 18-metė Ellie Tweed buvo įstrigusi ir sudegė. 

Teismas pripažino, kad mergina dėl neatsargaus elgesio pražudė savo draugę. Teisėjas Peteris Jacobsas merginai pasakė: „Jūs buvote pavargusi ir apie vairavimą išvis negalvojote. Jūs gailėsitės dėl to visą savo gyvenimą“. 

Liko neįgalios

Avarija įvyko pernai, lapkričio 1 dieną. Nelaimės metu mergina patyrė galvos traumą ir nepamena, kaip viskas nutiko.

Kraujo tyrimai parodė, kad 19-metė buvo vartojusi kanapių ir ekstazio, tačiau jokių įrodymų, kad ji avarijos metu buvo apsvaigusi nebuvo. Automobilyje važiavo dar trys keleiviai, gale sėdėjusios merginos nebuvo užsisegusios saugos diržų ir patyrė rimtų sužalojimų. Tyrimo grupės vadovas pasakojo, kad merginos traumas jaus visą gyvenimą, joms nustatyta negalia.

„Įdomi naktis virto košmaru, kuris visam laikui pakeitė susijusių asmenų gyvenimą, taip pat palietė jų šeimas ir artimuosius. Eleanorai Coleman nerūpestingas vairavimas kainavo labai brangiai“, – sakė inspektorius. Jis paragino jaunuolius nepamiršti tragedijos, kuomet šiemet jie vėl rinksis švęsti Helovino. 

Teisme buvo perskaitytas merginos rašytas laiškas. E.Coleman teigė nekenčianti savęs už tai, kas nutiko ir niekada sau neatleisianti.

15 mėnesių kalėjimo nuteista mergina negalės vairuoti trejus metus ir turės perlaikyti vairavimo egzaminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius