-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 12 /22:21

Hilary Clinton oficialiai paskelbė pradedanti kovą dėl JAV prezidento posto

Buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton sekmadienį oficialiai pradėjo kampaniją, kuria, jau antrą kartą savo gyvenime, sieks prezidento posto per rinkimus 2016 metais, pranešė naujienų agentūra AP.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie šį sprendimą rėmėjams ir kitiems elektroniniu paštu pranešė jos kampanijos vadovas Johnas D.Podesta.

Aš dalyvausiu prezidento rinkimuose, – pareiškė ji.

„Noriu būti tikras, kad pirmiausia tai išgirsite iš manęs – tai – oficialu: H.Clinton kovos dėl prezidento posto“, – teigiama pranešime. Laiškas baigiasi teiginiu, kad „mums reikia padaryti kažką, kad vidurinioji klasė vėl šį tą reikštų“. Apie tai greičiausiai suksis H.Clinton kampanija.

Kad sieks prezidento posto vaizdo įraše patvirtino ir pati H.Clinton. „Aš dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – pareiškė ji vaizdo įraše, kuris buvo patalpintas jos rinkimų kampanijos tinklalapyje.

„Kiekvienam amerikiečiui reikia nugalėtojo, o aš noriu būti ta nugalėtoja“, – sakė ji. Vaizdo klipe ji kalbėjo apie stiprią Ameriką, „kai šeimos stiprios“. „Aš leidžiuosi į kelionę, kad pelnyčiau jūsų balsus, todėl dabar – jūsų laikas. Tikiuosi, prisijungsite prie manęs šioje kelionėje“, – kalbėjo H.Clinton.

Tinklalapyje „YouTube“ taip pat pasirodė jos reklaminis klipas.

VIDEO: Hillary Clinton reklaminis klipas.

Netrukus H.Clinton išvyks į Ajovos ir Naujojo Hampšyro valstijas, kurios rengia pirmuosius ir lemtingus pirminius rinkimus.

B.Obama: H.Clinton būtų nuostabi prezidentė

H.Clinton būtų „nuostabi prezidentė“, šeštadienį pareiškė Jungtinių Valstijų vadovas Barackas Obama. Tokią nuomonę jis išsakė likus vos dienai iki sekmadienio, kai, buvusi jo valstybės sekretorė paskelbė, kad pradeda savo rinkimų kampaniją dėl 2016 metais įvyksiančios kovos užimti aukščiausiąjį Baltųjų rūmų postą.

Ji buvo stipri kandidatė 2008 metais, ji buvo puiki mano rėmėja visuotiniuose rinkimuose, ji buvo iškili valstybės sekretorė, ji yra mano bičiulė. Manau, kad ji būtų nuostabi prezidentė, – sakė B.Obama.

„Ji buvo stipri kandidatė 2008 metais, ji buvo puiki mano rėmėja visuotiniuose rinkimuose, ji buvo iškili valstybės sekretorė, ji yra mano bičiulė. Manau, kad ji būtų nuostabi prezidentė“, – per vieną iš spaudos konferencijų Amerikų viršūnių suvažiavimo Panamoje metu sakė B.Obama.

Pasak B.Obamos, jis tikisi, kad viešai paskelbusi apie savo ketinimus, H.Clinton „labai aiškiai pristatys savo pirmyn žengiančios šalies viziją“.

B.Obamos taip pat buvo paklausta, ar siekti tapti jo įpėdiniu viceprezidentas planuoja Joe Bidenas, tačiau nuo atsakymo į šį klausimą jis išsisuko.

„Aš ne tik sudalyvavau savo paskutiniuose rinkimuose, ne mano reikalas prognozuoti būsimus rinkimus“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius