Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton Artimųjų Rytų derybas pavadino konstruktyviomis

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton ketvirtadienį pareiškė, kad derybos tarp Izraelio ir palestiniečių žengia konstruktyviu keliu.
Hillary Clinton atvyko į Maskvą
Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sakyčiau jos yra konstruktyvioje vagoje, ir tai mus labai ramina“, – kalbėjo ji duodama interviu ABC naujienoms Jeruzalėje, kurią ji aplankė atvykusi į regioną padėti abiem derybų šalims spręsti tarpusavio konfliktą.

H.Clinton pasakė, jog Jungtinės Valstijos tikisi, kad Izraelis pratęs savo dalinį nausėdijų plėtros Vakarų Krante moratoriumą, kurio terminas pasibaigs rugsėjo 30–ąją.

„Tokia iš tikrųjų yra mūsų viltis, – sakė ji. – Mes taip pat esame sakę, kad remsime tą susitarimą, kurį šalys pasieks“.

„Mes labai daug dirbame, kad būtume tikri, jog palanki atmosfera konstruktyvioms deryboms išlieka“, – pažymėjo ji ir pridūrė, kad Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu teko pasinaudoti „didžiuliu politiniu kapitalu“, kad pirmiausiai būtų paskelbtas moratoriumas.

Palestiniečiai sako pasitrauksią iš derybų, jeigu statybos nausėdijose bus atnaujintos, nes jos vyksta žemėse, kuriose siekiama įkurti Palestinos valstybę; be to palestiniečiai nuogąstauja, kad išplėtotos nausėdijos neleis jiems sukurti gyvybingos ir vientisos valstybės.

JAV pasiuntinys Artimuosiuose Rytuose George'as Mitchellas trečiadienį optimistiškai atsiliepė apie derybas – jis pasakė, kad abi šalys jau ėmėsi nagrinėti keblius klausimus, o tai yra „ryškus indikatorius“, kad jos tiki taikos galimybe. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius