-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton rengiasi palikti Valstybės departamentą nepaisydama Baracko Obamos „maldavimų“

Prezidentas Barackas Obama trečiadienį sakė, jog labai norėtų, kad Hillary Clinton liktų valstybės sekretorės poste ir numatomą antrą jo kadenciją, bet „nepaisydama maldavimų“ ji nusprendė pasitraukti.
Hillary Clinton Egipte
Hillary Clinton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ji nudirbo nepaprastą darbą. Ji sukorė daug mylių, ji taip sunkiai dirbo“, – sakė B.Obama televizijos NBC populiarios vėlyvo vakaro komiškos laidos „Tonight Show“ žiūrovams.

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki lapkričio 6-osios rinkimų, kai paaiškės, ar liks Baltuosiuose rūmuose antrai kadencijai, B.Obama gyrė H.Clinton, kuri prieš ketverius metus buvo labai atkakli jo varžovė pirminiuose Demokratų partijos rinkimuose.

Tuomet B.Obama ją įveikė, tapo partijos kandidatu į prezidentus, o 2008-ųjų lapkritį prezidento rinkimuose nugalėjo respublikoną Johną McCainą.

H.Clinton, buvusi pirmoji ponia ir JAV senatorė, per pastaruosius ketverius metus pasirodė esanti neįkainojamas B.Obamos administracijos turtas ir yra laikoma viena kompetentingiausių ir populiariausių jos žaidėjų.

„Ji puikiai padirbėjo. Labai norėčiau, kad ji liktų“, – sakė B.Obama, tačiau pridūrė, jog taip pat supranta, kodėl ji išeina.

„Įtariu, kad jai laikas truputį daugiau pabūti su savo šeima, – sakė jis. – Negalėčiau labiau didžiuotis tuo darbu, kurį ji padarė“.

Daug kas mano, kad H.Clinton anksčiau šį mėnesį apsaugojo savo bosą, kai prisiėmė kaltę už administracijos vangią reakciją į rugsėjo 11-osios išpuolį prieš JAV konsulatą Libijos mieste Bengazyje, per kurį žuvo keturi amerikiečiai, tarp jų – Amerikos ambasadorius Libijoje.

B.Obamą jo kritikai peikė dėl išpuolio, kai gerai ginkluoti kovotojai per 11-ąsias „al Qaeda“ atakų Jungtinėse Valstijose metines įsiveržė į konsulato kompleksą ir atakavo priestatą, kuriame gyveno JAV darbuotojai.

B.Obamos varžovas lapkričio 6-osios rinkimuose, respublikonas Mittas Romney, kaltino administraciją padrika reakcija išduodant ir taip nesėkmingą Artimųjų Rytų politiką, o kai kurie kiti respublikonai net reiškė įtarimus dangstymu.

Tuo tarpu H.Clinton vyras, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, kuris per šią kampaniją buvo vienas ištikimiausių B.Obamos šalininkų, praėjusį mėnesį per Demokratų partijos suvažiavimą Šiaurės Karolinoje pasakė įkvepiamą kalbą prezidento naudai.

Teigiama, kad ta kalba padėjo apčiuopiamai padidinti B.Obamos populiarumą ir užtikrinti nedidelę jo persvarą prieš M.Romney.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius