Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hillary Clinton: Sirija neturi tapti prieglobsčiu kurdų sukilėliams

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton šeštadienį perspėjo, kad Sirija neturi tapti prieglobsčiu Kurdistano darbininkų partijos (PKK) sukilėliams, kovojantiems su Turkija.
JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton susitikimo metu su Turkijos premjeru Recepu Tayyipu Erdoganu
JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton susitikimo metu su Turkijos premjeru Recepu Tayyipu Erdoganu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes pritariame Turkijos požiūriui, kad Sirija neturi tapti prieglobsčiu PKK teroristams, dabar ar žlugus (Basharo al-) Assado (Bašaro Asado) režimui“, – pareiškė H.Clinton per bendrą spaudos konferenciją su savo kolega Ahmetu Davutoglu.

Sirijoje veikianti Demokratinės sąjungos partija (PYD), kuri yra PKK sąjungininkė, tvirtina užėmusi keletą miestų palei Turkijos sieną su Siriją; tai kelia nerimą Ankarai, kuri skubiai pasirūpino sienų apsaugos stiprinimu.

A.Davutoglu per šią spaudos konferenciją perspėjo, kad „galios vakuumu“ konfliktų draskomoje Sirijoje nori pasinaudoti PKK, ir pareiškė: „Mums reikia bendrų pastangų, kad būtų išvengta besiformuojančio galios vakuumo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius