Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton smerkia raketas laidančius palestiniečius

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton pirmadienį pasmerkė raketų laidymą iš Gazos Ruožo į Izraelį ir paragino už tai atsakingus asmenis sustabdyti atakas.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Kuo griežčiausiai smerkiu teroristų raketų ugnį iš Gazos į pietinę Izraelio dalį, – kalbėjo ji JT Saugumo Taryboje. – Raginame atsakinguosius nedelsiant imtis veiksmų atakoms sustabdyti“.

Izraelio karo lėktuvai jau ketvirtą dieną atakuoja Gazos Ruožą, žuvo dar keturi palestiniečiai, tad žuvusiųjų skaičius išaugo iki 23. Izraelis tvirtina, jog taip atsakoma į raketų atakas iš Gazos.

„Mes taip pat raginame abi puses, visas šalis, visomis pastangomis atkurti ramybę“, – pridūrė JAV diplomatijos vadovė.

Šias pastabas H.Clinton pareiškė informuodama Saugumo Tarybą, kad Jungtinės Valstijos ėmėsi pastangų, taip pat ir Tarybos užkulisiuose, tarpininkauti tvirtos taikos deryboms tarp Izraelio ir Palestinos savivaldos.

H.Clinton kartu su kitais aukšto rango pareigūnais iš diplomatinio ketverto, kuris rūpinasi konflikto Artimuosiuose Rytuose sprendimu – Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos, Rusijos ir Jungtinių Tautų – tarėsi pirmadienį Niujorke.

H.Clinton, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas susitiko JT būstinėje, o ES užsienio reikalų atstovė Catherine Ashton pasitarime dalyvavo vaizdo konferencijos būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius