Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hillary Clinton susitiks su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka

JAV demokratų partijos kandidatė į prezidento postą Hillary Clinton susitiks su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka. Šią žinią trečiadienį paskelbė jos kampanijos atstovai.
Hillary Clinton gali tapti pirmąją moterimi, tapusia JAV prezidente
Hillary Clinton gali tapti pirmąją moterimi, tapusia JAV prezidente / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ekspertų teigimu, H.Clinton tokiu būdu bando pabrėžti savo proukrainietiška poziciją, kol jos oponentas, respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas viešai žarsto komplimentus Vladimirui Putinui.

Planuojama, kad buvusi JAV valstybės sekretorė Ukrainos lyderį pasitiks prieš Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją Niujorke. Susitikimo metu bus aptarta politinė ir ekonominė situacija Ukrainoje bei karinio konflikto keliami sunkumai.

Neabejojama, kad H.Clinton pasinaudos šia galimybe ir pristatys esminius užsienio politikos uždaviniu bei dar kartą viešai išreikš kritišką savo poziciją Kremliaus veiksmų atžvilgiu.

Ukrainos pareigūnai patvirtino trečiadienį sulaukė kvietimo susitikti, tačiau P.Porošenka šio susitikimo kol kas oficialiai nepatvirtino.

D.Trumpas gyrė V.Putiną

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra „daug gabesnis“ lyderis negu JAV vadovas Barackas Obama, praėjusią savaitę pareiškė respublikonų kandidatas į prezidento postą Donaldas Trumpas.

V.Putinas yra „itin gabus lyderis“ televizijos parodytame interviu sakė D.Trumpas. Šioje laidoje jis ir demokratų kandidatė Hillary Clinton buvo atskirai klausinėjami apie nacionalinio saugumo ir kariuomenės reikalus.

D.Trumpas neslėpė savo žavėjimosi V.Putinu, o pastarasis praeitais metais gyrė šį JAV verslininką kaip „spalvingą asmenybę“.

V.Putinas „labai tvirtai kontroliuoja (savo) šalį“, pažymėjo nekilnojamojo turto magnatas.

„Ši sistema visiškai kitokia, ir vargu ar man ši sistema patinka. Bet aišku, kad šioje sistemoje jis buvo lyderis – daug gabesnis lyderis negu mūsiškis prezidentas“, – pridūrė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius