-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hitleriškas Vladimiro Putino apetitas: atskelti nuo Ukrainos visas rusiškas sritis ir Kijevą

Rusija ketina „įtraukti“ į savo sudėtį „visas Ukrainos rusiškas sritis“, tarp jų – ir Kijevą, skelbia „Ukrainskaja pravda“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai atskleidė dokumentas, kurį paviešino leidinio „KyivPost“ vyriausioji redaktorė Jekaterina Gorčinskaja. Dokumentas buvo parengtas Rusijos Nacionalinio saugumo taryboje.

Iš plano matyti, kad jis buvo parengtas dar masinių protestų Kijeve ir regionuose metu. Plane teigiama, kad Rusija turi pasinaudoti neramumais Ukrainoje, norėdama apginti savo interesus.

Plane taip pat numatomi „fašistuojančių žaliūkų išpuoliai prieš Lenkijos ir Baltijos šalių ambasadas, Europos Komisijos, NATO šalių atstovybes bei pasiuntinių rezidencijas“.

Minėtus dokumentus rasite paspaudę čia.

Dokumente teigiama, kad „tik visiškas Ukrainos rusiškų sričių, konkrečiai Krymo, Lugansko, Donecko, Zaporožės, Dnepropetrovsko, Černigovo, Sumų, Charkovo, Kijevo, Chersono, Nikolajevo, prijungimas prie Rusijos gali garantuoti „taiką, saugumą ir gerovę“ jų gyventojams, taip pat Rusijos interesų apsaugą“.

Taip pat dokumente nurodoma, kad „realizuoti šiuos tikslus įmanoma tik perėmus Kijevo kontrolę“.

Plano autorių nuomone, „tokią kontrolę užtikrina tik Rusijos kariuomenės panaudojimas, teisėsaugos institucijos ir specialiosios tarnybos“.

Dokumente iš Ukrainos sprukęs Viktoras Janukovyčius įvardytas kaip nepatikimas partneris. Teigiama, kad jis nevykdė „per 2013 m. gruodžio 17 d. Maskvoje vykusias derybas prisiimtų įsipareigojimų“.

Plano autoriai nusprendė V.Janukovyčių pakviesti į Sočio olimpinių žaidynių atidarymą ir pareikalauti, kad jis pasirašytų kreipimąsi dėl Rusijos kariuomenės įvedimo į Ukrainą, siekiant „stabilizuoti situaciją“.

Anot dokumento, situacijos Ukrainos sostinėje destabilizavimas turėjo būti paskata V.Janukovyčiui paleisti Aukščiausiąją Radą ir jį patį paversti „vienintele teisėta valdžios institucija Ukrainoje“.

Iš plano taip pat aišku, kad Rusija tikėjosi „pakankamai silpnos Europos šalių reakcijos“.

„Per chaosą Kijeve“ buvo planuojama „užtikrinti pačių matomiausių banderovcų opozicijos atstovų neutralizavimą“ ir atskleisti „tikrąjį ukrainietiško fašizmo veidą“.

Plane taip pat numatomi „fašistuojančių žaliūkų išpuoliai prieš Lenkijos ir Baltijos šalių ambasadas, Europos Komisijos, NATO šalių atstovybes bei pasiuntinių rezidencijas“. Taip pat jame teigiama, kad „operacijos, siekiant stabilizuoti padėtį, turi sukurti sąlygas tolesniam Ukrainos dalyvavimui integraciniuose procesuose NVS sudėtyje.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius