Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hizbollah“: Beirute sudužusiame drone rasta sprogmenų

Libano sukarintas šiitų judėjimas „Hizbollah“ antradienį pareiškė, kad praeitą savaitgalį jo tvirtovėje Beirute sudužusioje bepilotėje skraidyklėje buvo sprogstamasis įtaisas, kurio masė – daugiau kaip penki kilogramai.
„Hizbollah“ vadovas Hassanas Nasrallah
„Hizbollah“ vadovas Hassanas Nasrallah / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Irano remiamas judėjimas anksčiau teigė, kad vienas Izraelio žvalgybos dronas sekmadienį paryčiais praskrido virš Beiruto pietinės dalies ir galiausiai sudužo, o antra ginkluota skraidyklė „smogė konkrečiai teritorijai“.

Tačiau „Hizbollah“ ekspertai, išardę pirmąją skraidyklę, sudužusią Beiruto pietiniame priemiestyje, nustatė, kad joje buvo apie 5,5 kg sprogstamasis užtaisas, sakoma pranešime.

„Patvirtiname, kad pirmojo drono paskirtis buvo ne žvalgybinė, o mėginimas įvykdyti bombardavimą“, – pridūrė judėjimas.

Pasak „Hezbollah“, naujausi duomenys patvirtina, kad sekmadienį surengtoje bepiločių skraidyklių atakoje dalyvavo ne vienas, o du sprogmenimis apginkluoti dronai, tačiau tik vienas jų sprogo, o kitas dėl techninio gedimo nedetonavo.

Anksčiau pirmadienį Libano prezidentas Michelis Aounas pasmerkė Izraelio dronų ataką kaip „karo paskelbimą“.

Šis incidentas buvo pirmieji tokio pobūdžio „priešiški veiksmai“ Libane nuo 2006 metų karo tarp „Hizbollah“ ir Izraelio, sekmadienį sakė judėjimo vadovas Hassanas Nasrallah ir pažadėjo į juos atsakyti.

Izraelis atsakomybės už šią ataką neprisiėmė.

Vis dėlto žydų valstybės ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pirmadienį sakė, kad jo šalis pasiruošusi „visomis būtinomis priemonėmis) gintis nuo Irano grėsmių, pasireiškiančių „keliais frontais“.

Jungtinės Tautos savo ruožtu paragino visas šalis laikytis „didžiausio santūrumo“.

„Hizbollah“, kurią Izraelis ir Jungtinės Valstijos laiko teroristine organizacija, Libane yra itin įtakinga grupė. Be to, ji yra svarbi karo krečiamos Sirijos vyriausybės rėmėja.

Šeštadienį Izraelis surengė smūgių kaimyninėje Sirijoje – esą siekdamas užkirsti kelią Irano išpuoliui prieš žydų valstybę.

H.Nasrallah sekmadienį sakė, kad tarp žuvusių per smūgį buvo du „Hizbollah“ nariai. Jie pirmadienį buvo palaidoti Beiruto pietiniame priemiestyje per ceremoniją, į kurią susirinko daug šio judėjimo šalininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius