Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hjustone – katastrofiški potvyniai

Mažiausiai penki žmonės žuvo ir daugiau nei tūkstantis buvo išgelbėti po to, kai per naktį Hjustone iškrito uragano Harvio atneštas rekordinis lietaus kiekis.
Potvynis Hjustone
Potvynis Hjustone / Nuotr. iš „Twitter“

Perspėjama, kad potvynio vandens lygis tebekyla. Per 24 valandas jau yra iškritę daugiau nei 50 cm kritulių. Pranešama, kad miesto ir aplinkinių vietovių gyventojai tampa įkalinti namuose. Gelbėtojai jau išgelbėjo daugiau nei tūkstantį tokių žmonių.

Valdžia ragina gyventojus nesislėpti palėpėse – nebent turi kirvį, ir gali per stogą išsikirsti angą į lauką, kur juos galėtų pasiekti gelbėtojai. Į audros niokojamą Teksaso valstiją atsiųsta papildomų gelbėtojų iš Floridos ir Niujorko.

„Harvey“ Teksasą pasiekė penktadienį vakare kaip ketvirtos kategorijos uraganas, bet dabar yra susilpnėjęs iki atogrąžų audros. Visgi perspėjama, kad audra vis tiek neš stiprius lietus kelias ateinančias dienas.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pranešė vyksiantis į nuo atogrąžų audros „Harvey“ nukentėjusį Teksasą, „kai tik kelionė gali būti surengta nesukeliant nepatogumų“.

Prezidentas tviteryje parašė, kad „dėmesys turi būti sutelktas į gyvybių gelbėjimą ir saugumo užtikrinimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius