-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo filmo vertas nusikaltimas: Monako elitą bandė apgauti apsimetėlis kunigaikštis

Monake sukčiai apsimetinėja aukšto rango pareigūnais, įskaitant netgi kunigaikštį Albertą II, kad iš turtingų elito atstovų išviliotų pinigų, šeštadienį pranešė nykštukinės valstybės žiniasklaida.
Monako princesė Charlene ir princas Albertas II (2011 m.)
Monako princesė Charlene ir princas Albertas II (2011 m.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kunigaikščiu Albertu II apsimetęs sukčius vaizdo ryšiu susisiekė su turtingais asmenimis, mėgindamas iš jų išvilioti pinigų, pranešė laikraštis „Monaco-Matin“.

Šalies, kur turto turi daugybė milijonierių, vyriausybė paskelbė pranešimą, kuriame patvirtino, kad tokių apgavysčių būta, tačiau kunigaikščio, kurio turtas vertinamas apie 2 mlrd. eurų, jame nepaminėjo.

„Kelias savaites asmenys, priklausantys organizuotoms grupuotėms, vogė kunigaikštystės aukšto rango asmenų tapatybes, bandydami užmegzti su jais asmeninį ryšį... elektroninėmis žinutėmis, SMS ar vaizdo ryšiu per „WhatsApp“ tipo programėlę“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Jame sakoma, kad sukčių taikiniai yra „visuomenės lyderiai ar žmonės, turintys (svarbias) pareigas“.

Kaip praneša Monako vyriausybė, sukčiai platina neva įtakingų pareigūnų ant firminių oficialių įstaigų blankų parašytus laiškus, o skambinančiųjų numeriai sutampa su tikraisiais tų įstaigų telefono numeriais.

„Taip, prisidengus pretekstu apie skubiai reikalingus pinigus, siekiama gauti pervedimų iš užsienio banko sąskaitų, ypač – Azijos“, – sakoma vyriausybės pranešime.Policija pradėjo tyrimą, bet apgavikai tebetęsia savo darbus.

Monako kunigaikštis Albertas II sostą perėmė 2005 metų balandį, mirus jo tėvui kunigaikščiui Rainier III.

Monako Kunigaikštystė – nykštukinė valstybė prie Viduržemio jūros, turinti sieną su Prancūzija. Jos bendras plotas tėra 2 kvadratiniai kilometrai, pakrantė driekiasi 4 kilometrus. Kunigaikštystė turi 32 tūkst. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius