-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holokausto istorijos centras ragina S.Spicerį apsilankyti jo interneto puslapyje

Izraelyje veikiantis Tautos atminimo institutas (Jad Vašem) trečiadienį paragino Baltųjų rūmų atstovą spaudai Seaną Spicerį apsilankyti jo interneto svetainėje po skandalą sukėlusių atstovo komentarų apie Adolfą Hitlerį.
Yad Vashem – Holokausto aukų ir didvyrių atminties muziejus
Jad Vašem institutas ragina S.Spicerį apsilankyti jo interneto puslapyje / Raimundo Celencevičiaus nuotr.

S.Spiceris antradienį atsiprašė už savo netaktiškus komentarus, kad Adolfas Hitleris, ne taip kaip Sirijos režimas, nenaudojo cheminio ginklo.

Jad Vašem centras pareiškė esąs „labai susirūpinęs dėl Baltųjų rūmų atstovo spaudai netikslaus ir netaktiško terminų, susijusių su Holokaustu, pavartojimo“.

„Jo pareiškimai rodo visišką žinių trūkumą apie Antrojo pasaulinio karo įvykius ir Holokaustą. Be to, jie gali sustiprinti tuos, kurie siekia iškraipyti istoriją“, – pareiškė instituto darbuotojai.

Jad Vašem centras: „Jo pareiškimai rodo visišką žinių apie Antrojo pasaulio karo įvykius, Holokaustą, trūkumą. Be to, jie gali sustiprinti tuos, kurie siekia iškraipyti istoriją“

Jeruzalėje įsikūręs centras paragino S.Spicerį apsilankyti jo svetainėje ir sužinoti daugiau.

Jad Vašem yra vienas garsiausių Holokausto tyrimų, patvirtinimo, atminties ir švietimo centrų.

Antradienį Baltųjų rūmų spaudos konferencijoje S.Spiceris pabandė dar labiau sukritikuoti Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, pavadindamas praėjusios savaitės įtariamą zarino dujų panaudojimą prieš civilius istoriniu blogiu.

„Tai toks pat bjaurybė kaip Hitleris, bet net šis nesmuko tiek, kad naudotų cheminį ginklą“, – iš pradžių pasakė S.Spiceris, tą akimirką užmiršęs apie Holokaustą ir sukėlęs piktus raginimus atsistatydinti.

Paskui žurnalistų paprašytas patikslinti, ką jis turėjęs omenyje, minėdamas Hitlerį, S.Spiceris dar labiau susipainiojo ir pasakė, kad A.Hitleris „nenaudojo dujų pieš savo žmones, priešingai nei B.al-Assadas“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seanas Spiceris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seanas Spiceris

Po kelių valandų jau atgailaujantis S.Spiceris pasirodė per JAV televiziją ir atsiprašė už savo pareiškimus, pareikštus visai nelaiku – artėjant žydų Velykoms.

Izraelio transporto ir žvalgybos ministras Israelis Katzas S.Spicerio pareiškimus pavadino rimtais ir piktinančiais ir pridūrė, kad Izraelis turėtų reikalauti jo atsiprašymo arba atsistatydinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius