-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Homoseksualus paauglys Indijoje buvo verčiamas santykiauti su motina, kad „išgytų“

Nepilnametis Indijoje buvo priverstas lytiškai santykiauti su savo paties motina, atskleidė filmo apie „taisomuosius išprievartavimus“ kūrėjai, rašo „The Independent“.
Vaivorykštės vėliava
Vaivorykštės vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmo kūrėja Deepthi Tadanki apie šį kraupų įvykį sužinojo atlikdama tyrimą Bengalūro mieste. „Šeimos nariai privertė homoseksualų vaikiną santykiauti su jo motina – taip buvo norima jį “paversti heteroseksualiu“, – ji pasakojo „The Times of India“.

Jos filmas „Satyavati“ – tai išgalvota istorija apie merginą, kurią išprievartavo dėdė, kai jos tėvams kilo įtarimų dėl jos draugystės su homoseksualiomis draugėmis. 

Terminas „taisomasis išprievartavimas“ atsirado Pietų Afrikoje, apibūdinant seksualinės prievartos aukas, kurios tapo taikiniais dėl savo seksualinės orientacijos ar lytinio tapatumo, siekiant jas „paversti“ heteroseksualiomis.

Viena iš tokių aukų – Mvuleni Fana, kuri ėjo namo po futbolo treniruotės, kai ją išprievartavo keturi vyrai, pareiškę, kad jie ją „pavers tikra moterimi“, tuomet sumušė ir paliko mirti. 

Nėra oficialios statistikos, kiek yra „taisomojo išprievartavimo“ aukų. Aktyvistai teigia, kad apie šiuos nusikaltimus pranešama net rečiau nei apie kitas seksualinės prievartos formas Indijoje, nes dažnai su jomis būna susiję šeimos nariai.

Apie šiuos nusikaltimus pranešama net rečiau nei apie kitas seksualinės prievartos formas Indijoje, nes dažnai su jomis būna susiję šeimos nariai. 

Dažnai apie tokius atvejus aktyvistai sužino ne todėl, kad aukos kreipiasi į policiją, o todėl, kad jos ieško būdų, kaip pabėgti iš namų, kuriuose patyrė prievartą.

„LGBT Collective“ grupės Telanganje atstovas Vyjayanti Mogli teigia, kad dažnai šeimos tokiems kraupiems nusikaltimams pagalbos kreipiasi į pusbrolius. Dažnai po jų aukos būna ir prievarta apvesdinamos.

Homoseksualumas Indijoje yra tabu, o LGBT asmenų teisės buvo dar labiau pamintos 2013 m., kai Aukščiausiasis teismas kriminalizavo homoseksualius lytinius santykius. Už tai baudžiama iki 10 metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius