Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hondūre nušautas vyriausybę kritikuodavęs žurnalistas

Hondūre du užpuolikai ant motociklo pravažiuodami nušovė griežtai vyriausybę kritikuodavusį žurnalistą, pranešė policija. Per du dešimtmečius Hondūre jau nužudyti 85 žurnalistai.
Luisas Almendaresas
Luisas Almendaresas / „Twitter“ nuotr.

35 metų Luisas Almendaresas sekmadienį lankėsi vienoje parduotuvėje Komajagvoje, 60 km į šiaurę nuo sostinės Tegusigalpos, kai į jį buvo paleista daug šūvių.

„Du asmenys ant motociklo daug kartų į jį šovė“, – sakoma policijos pareiškime.

Žurnalistas su daugybinėmis šautinėmis žaizdomis buvo nuvežtas į ligoninę ir pirmadienį mirė, sakė žmogaus teisių ir raiškos laisvių gynimo organizacijos „C-Libre“ direktorė Amada Ponce.

Laisvai samdomu žurnalistu dirbęs L.Almendaresas, kuris socialiniuose tinkluose kritikuodavo prezidento Juano Orlando Hernandezo vyriausybę, ne kartą skundėsi policijai ir Nacionalinei apsaugos sistemai dėl gaunamų grasinimų mirtimi, nurodė „C-Libre“.

Birželio mėnesį La Seibos uostamiestyje Karibų pakrantėje buvo nušauti kitas žurnalistas ir jo operatorius. Dėl to nusikaltimo kaip įtariamieji buvo areštuoti du nusikaltėlių gaujos nariai.

Tačiau A.Ponce naujienų agentūrai AFP sakė, jog dėl daugiau kaip 90 proc. iš 85 Hondūre nuo 2001-ųjų įvykdytų žurnalistų nužudymų niekas nebuvo nubaustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius