Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 12 /09:35

Honkonge dėl protestų atidėtas ekstradicijos įstatymo svarstymas

Honkongo pareigūnai trečiadienį atidėjo antrąjį kontroversiško įstatymo, kuris leistų išduoti žmones į pagrindinę Kinijos teritorijos dalį, svarstymą dešimtims tūkstančių protestuotojų išėjus į gatves.
Protestai Honkonge
Protestai Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Honkongo parlamento pirmininkas paskelbė, kad trečiadienio rytą turėjęs vykti posėdis bus nukeltas „vėlesnei datai“, minioms protestuotojų susirinkus miesto centre ir užblokavus didžiausius kelius.

Vėliau trečiadienį Honkongo vyriausiasis sekretorius Matthew Cheungas paragino protestuotojus paklusti įstatymams ir išsiskirstyti.

Tai buvo pirmoji oficiali miesto pareigūnų reakcija į masinius protestus dėl vyriausybės planų leisti ekstradiciją į Kiniją.

„Taip pat raginu susirinkusius piliečius pademonstruoti kuo didesnį santūrumą, taikiai išsiskirstyti ir neprieštarauti įstatymams“, – sakė M.Cheungas vaizdo kreipimesi.

Honkongo lyderė Carrie Lam stūmė įstatymą nepaisydama žmogaus teisių gynėjų ir verslo grupių kritikos. Oponentai sako, kad Kinijos teisinė sistema neužtikrins tokių pačių teisių atsakovams kaip pusiau autonominiame Honkonge.

Anksčiau šią savaitę C.Lam paneigė, jog ignoruoja visuomenės nepasitenkinimą įstatymu, ir pabrėžė, kad jos administracija jau padarė didelių nuolaidų, siekdama užtikrinti unikalias Honkongo laisves.

Be to, jos teigimu, teisės akte numatytos tarptautinius standartus atitinkančios tam tikros apsaugos priemonės, skirtos apsaugoti žmogaus teises.

„Aš ir mano komanda neignoravome jokių nuomonių, išreikštų dėl šio labai svarbaus teisės akto. Klausėmės ir klausomės labai atidžiai“, – tvirtino Honkongo lyderė.

Buvusi britų kolonija Honkongas 1997 metais buvo grąžintas Kinijai, bet 50-čiai metų išsaugojo teisę į savo socialines, teisines ir politines sistemas pagal modelį „viena šalis, dvi sistemos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius