Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge kylant ketvirtai COVID-19 bangai sugrąžintos griežtos socialinio atstumo priemonė

Honkonge pirmadienį sugrąžintos griežtos socialinio atstumo priemonės, pareigūnams grumiantis su ketvirta užsikrėtimų koronavirusine infekcija banga.
COVID-19 testavimo centras Honkonge
COVID-19 testavimo centras Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mieste beveik visus metus galiojo didelių susibūrimų draudimas, padaugėjus COVID-19 atvejų buvo uždaryti įvairūs pramonės sektoriai.

Šios priemonės padėjo pasiekti, kad 7,5 mln. gyventojų turinčiame mieste užsikrėtimo atvejų yra tik kiek daugiau nei 6 tūkst., o mirties nuo COVID-19 atvejų – 109.

VIDEO: Jau ruošiamasi vakcinų nuo COVID-19 gabenimui – aviakompanijos sako, jog tai bus iššūkis

Tačiau pastarosiomis dienomis per parą užregistruojamų naujų užsikrėtimo atvejų skaičiai yra didesni už 100, todėl pareigūnai įvedė griežtesnes priemones, panašias į tas, kurios galiojo per ankstesnius protrūkius.

„Ši nauja COVID-19 banga Honkongui smogė labai greitai“, – žurnalistams sakė miesto vadovė Carrie Lam. Pasak jos, nauji suvaržymai įsigalios trečiadienį.

170 tūkst. Honkongo valstybinių tarnautojų dirbs iš namų, nebent būtina kitaip. C.Lam paprašė privačių kompanijų, jei tik įmanoma, elgtis taip pat.

Viešų susibūrimų ribojimai griežtinami, bus leidžiama susitikti nebe keturiems, kaip iki šiol, bet tik dviem žmonėms. Restoranuose bus galima aptarnauti ne daugiau kaip du žmones prie vieno staliuko.

Mokyklas, barus ir naktinius klubus jau nurodyta uždaryti.

VIDEO: Vaikant protestuotojus prieš COVID-19 suvaržymus, Berlyne prireikė vandens patrankų

Nauji suvaržymai galios daugumai pramogų vietų, įskaitant karaokės ir madžongo salonus, pramogų parkus.

Sporto salės ir grožio salonai galės dirbti toliau, bet turės griežčiau riboti žmonių skaičių vienoje vietoje ar per vieną užsiėmimą.

C.Lam sakė, kad dalis honkongiečių bendruomenės, nuo pat pradžių rimtai vertinusios koronavirusą, jaučia nuovargį.

Valdžia planuoja didinti dabartines 2 tūkst. Honkongo dolerių (216 eurų) baudas ir atidarys karštąją liniją gyventojams, norintiems pranešti apie socialinio atstumo taisyklių pažeidimus.

VIDEO: Vitaminai C ir D: jų nauda, kokius rinktis, kada ir kokiomis dozėmis vartoti?

Policija taip pat aktyviau reaguos į pažeidimus, imsis veiksmų prieš privačias vietas, kuriose rengiamos šventės ar dideli susibūrimai, pridūrė miesto lyderė.

Vienas iš dalykų, labai prisidėjusių prie dabartinės COVID-19 bangos, yra pramoginių šokių vakarai, kuriuos yra pamėgę turtingesni gyventojai.

„Jie išeidavo grupėmis, nedėvėdavo kaukių, toliau pramogaudavo šventėse. Jie šokdavo glaudžiai kontaktuodami... Todėl mums reikia didinti baudą“, – kalbėdama apie pastarojo meto pažeidimus sakė C.Lam.

Pareigūnai su pradiniu ligos protrūkiu Honkonge šių metų pradžioje kovojo uždarydami mokyklas ir suvaržydami keliones į pagrindinę Kinijos teritorijos dalį ir iš jos.

Miestas pavasarį ir vasarą išgyveno dar dvi COVID-19 bangas, todėl buvo sugriežtinti karantino reikalavimai ir ekonomiškai skausmingos socialinio atstumo taisyklės restoranams bei kitoms kompanijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius