Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge spaudos laisvė per praėjusius metus išgyveno „tamsiausias dienas“

Honkongo žurnalistai sekmadienį paskelbė, kad praėję metai buvo „tamsiausi“ spaudos laisvei per kelis pastaruosius dešimtmečius ir kad didėjanti politinė įtampa ateityje tikriausiai dar labiau pablogins padėtį.
Honkonge minios protestuotojų
Honkonge minios protestuotojų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susirūpinimas dėl laisvių šiame pusiau autonominiame Kinijos mieste šiemet didėjo po kelių išpuolių prieš žurnalistus, tarp kurių buvo vieno liberalaus laikraščio buvusio redaktoriaus Kevino Lau žiaurus subadymas vasario mėnesį.

„Metai ... buvo tamsiausi spaudos laisvei per kelis dešimtmečius“, – sakoma Honkongo žurnalistų asociacijos (HKJA) pareiškime, pridėtame prie jos metinės ataskaitos.

Politinei aplinkai dėl to, kaip miestui 2017 metais rinkti savo lyderį, kaistant, reporteriai susidūrė su „fizinėmis ir kitokiomis“ atakomis, sakoma pareiškime.

2017 metais Honkongo gyventojai galės rinkti savo vykdomąjį vadovą, bet Kinija atmetė idėją suteikti jiems žodį dėl to, kas gali siekti šio posto. Daugelis demokratijos šalininkų baiminasi, kad Pekinas parinks jam prijaučiančius kandidatus.

„Metai ... buvo tamsiausi spaudos laisvei per kelis dešimtmečius“, – sakoma Honkongo žurnalistų asociacijos (HKJA) pareiškime.

Ataskaitoje pavadinimu „Spaudos laisvė puolama“ sakoma, kad prieš tokius liberalius leidinius kaip laikraštis „Apple Daily“ buvo pradėtas reklamos boikotas.

Pareiškime taip pat sakoma, kad Pekinas „pamokslauja“ žiniasklaidos priemonėms apie būtinybę plėsti nušvietimą kaip priešpriešą tam tikriems demokratiniams judėjimams ir pranešinėti apie ekonominius pasiekimus pagrindinėje Kinijos teritorijos dalyje.

„Politinei įtampai tarp Honkongo ir Pekino didėjant, HKJA tikisi tolesnio spaudos laisvės (padėties) blogėjimo ateinančiais metais“, – nurodė žurnalistų asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius