-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo įlankoje avariniu būdu nutupdytas sraigtasparnis, jo keleiviai lengvai sužeisti

Du pilotai ir 11 keleivių, skridusių sraigtasparniu į pietinę Kinijos lošimų sostinę Makao, šeštadienį liko gyvi per avarinį nusileidimą Honkongo Viktorijos įlankoje tuojau po pakilimo.
Avariją patyręs sraigtasparnis iškeltas iš įlankos.
Avariją patyręs sraigtasparnis iškeltas iš įlankos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visi 13 sraigtasparnyje buvusių žmonių lengvai susižalojo, tačiau gydytojams patikrinus šių asmenų sveikatos buvo išleisti gydytis namuose, Honkongo jūrų policijos pareigūnas Leung Man-konas sakė žurnalistams.

Pilotai nutupdė orlaivį avariniu būdu, dėl gedimo, kuris sukėlė didelį triukšmą skrydžio pradžioje, sakė Civilinės aviacijos departamento viršininko pareigas einantis Leung Yu-keungas.

Sraigtasparnyje buvusiems žmonėms išsimaudyti neteko, nes pilotai prieš orlaiviui paliečiant vandenį aktyvavo pripučiamus plūdurus, nurodė Leung Yu-keungas.

Honkongo televizija citavo vieną neįvardytą šio įvykio liudininką, kuris sakė, jog į įlanką krentantis sraigtasparnis buvo iš dalies valdomas.

Honkongo radijas RTHK savo tinklalapyje pranešė, kad sraigtasparnių skrydžius organizuojanti kompanija „Sky Shuttle“ laikinai sustabdė veiklą, kol patikrins savo orlaivių techninę būklę, atsižvelgdama į Civilinės aviacijos departamento rekomendaciją.

Sraigtasparnių skrydžiai yra brangi alternatyva įprastoms kelionėms į Makao greitaeigiais keltais: skrydis į vieną pusę keleiviui kainuoja apie 2 600 Honkongo dolerių (922 litus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius