Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo lyderis: permainų reikalaujančių protestuotojų šansas – beveik nulinis

Demokratijos reikalaujantys Honkongo protestuotojai turi „beveik nulinį šansą“ pakeisti Pekino poziciją ir užsitikrinti laisvus rinkimus, sekmadienį per televizijos laidą sakė problemų persekiojamas miesto vadovas Leung Chun-yingas.
Protestuotoja Honkonge
Protestuotoja Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Honkongas

Demonstrantai, reikalaujantys, kad Pekinas suteiktų visišką demokratiją šiai buvusiai britų kolonijai, daugiau kaip dvi savaites paralyžiuoja Honkongo dalis ir kelia didelius trikdžius bei susirėmimus tarp protestuotojų ir gatvių blokavimui nepritariančių gyventojų.

Interviu, kurį sekmadienį parodė vietos televizija TVB, Leung Chun-yingas sakė, kad gatvių protestai yra nebekontroliuojami, ir perspėjo, jog labai nepanašu, kad šie veiksmai pakeis Pekino poziciją.

Jei vyriausybei reikės atlaisvinti protestų vietas, policija naudos „minimalią jėgą“.

Jis pridūrė, kad jei vyriausybei reikės atlaisvinti protestų vietas, policija naudos „minimalią jėgą“.

Kinija rugpjūčio mėnesį paskelbė, kad nors Honkongo gyventojai 2017 metais galės balsuoti dėl Leung Chun-yingo įpėdinio, savo kandidatūras galės kelti tik du ar trys patvirtinti kandidatai. Protestuotojai tokią tvarką vadina „sufalsifikuota demokratija“.

Nuo praėjusio mėnesio studentai ir kiti demokratijos šalininkai, kartais – dešimtys tūkstančių, ėjo į gatves raginti Pekino pakeisti savo poziciją ir leisti vykti visapusiškiems, laisviems ir teisingiems rinkimams. Be to, protestuotojai reikalauja Leung Chun-yingo atsistatydinimo.

Derybos tarp studentų lyderių ir miesto pareigūnų žlugo praėjusią savaitę ir šioje buvusioje britų kolonijoje, kurią dabar valdo Kinija, kilo nauja krizė, nes protestuotojai žadėjo įsitvirtinti ilgai kovai.

Leung Chun-yingas negalėjo konkrečiai pasakyti, kaip dabartinė aklavietė galėtų baigtis, nors laidos vedėjas per interviu ne kartą to klausė. Leung Chun-yingas taip pat tvirtino, kad neatsistatydins.

Viena provyriausybinė Honkongo grupė šeštadienį sakė, kad demonstrantai atsidurs apsuptyje, jei miesto administracija nesugebės pašalinti barikadų.

„Mėlynojo kaspino judėjimas“ pareiškė, kad valdžia iki antradienio vakaro turėtų atlaisvinti tris protestuotojų eismui uždarytas vietas arba grupės nariai jas apsups.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius