Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkongo magnatas aukcione nupirko dukteriai briliantą „Blue Moon“ už rekordinę 48 mln. dolerių sumą

Vienas Honkongo milijardierius sumokėjo rekordinę 48,6 Šveicarijos frankų (48,4 mln. JAV dolerių arba 40 mln. eurų) sumą, kad nupirktų išskirtinį 12,03 karato deimantą „Blue Moon“ („Mėlynasis mėnulis“) savo dukrai per aukcioną Ženevoje, ketvirtadienį patvirtino jo atstovė.
Aukcione parduodamas briliantas
Aukcione parduodamas briliantas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Aukcionas Honkongas

Nekilnojamojo turto magnatas Josephas Lau, kuris pernai buvo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo kaimyniniame Makao, įsigijo tą briliantą ir nustatė naują pasaulio rekordą trečiadienį „Sotheby's“ aukcione. Verslininkas iškart pervadino jį „The Blue Moon of Josephine“ savo septynmetės dukros Josephine garbei.

Šis aukcionas įvyko kitą dieną po to, kai J.Lau sumokėjo 28,5 mln. dolerių už retą 16,08 karato rausvąjį deimantą „Christie's“ aukcione. Tą briliantą, kuris yra didžiausias kada nors aukcione parduotas rausvasis deimantas, magnatas pervadino „Sweet Josephine“ („Mieloji Žozefina“).

A.Lau atstovė Honkonge patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad verslininkas nusipirko abu tuos deimantus.

„Pirmasis buvo rausvasis – „Sweet Josephine“, o antrasis – „Blue Moon of Josephine“, – aiškino ji.

Aukcionų namų „Sotheby's“ tarptautinio juvelyrikos padalinio vadovas Davidas Bennettas sakėm, kad „Blue Moon“ pardavimas nustatė kelis pasaulio rekordus – tas brangakmenis tapo „brangiausiu bet kokios spalvos deimantu ir brangiausiu kada nors aukcione parduotu brangakmeniu“.

Įspūdingas žiede įsodintas deimantas buvo parduotas už 48,6 mln. Šveicarijos frankų, įskaitant komisinius. Pradinė kaina buvo 43,2 mln. frankų.

Pasak D.Beneto, už kiekvieną to deimanto karatą buvo paklota 4,02 mln. frankų, todėl šis deimantas taip pat yra visų laikų brangiausias pagal svorį.

Ankstesnis brangiausias kada nors aukcione parduotas brangakmenis buvo 24,78 karato rausvasis deimantas „Graff Pink“ – jis buvo nupirktas „Sotheby's“ aukcione 2010 metų lapkritį už 46,2 mln. JAV dolerių.

A.Lau jau ne pirmąkart perka retus brangakmenius savo dukrai. Kaip pranešama, jis 2009 metais išleido 9,5 mln. JAV dolerių kitam mėlynajam deimantui, kurį pervadino „Star of Josephine“ („Žozefinos žvaigždė“).

Kaip praneša vietos žiniasklaidai, Josephine motina yra A.Lau širdies draugė ir buvusi padėjėja Chan Hoi-wan. Šis 64 metų verslininkas taip pat turi du vaikus su savo ilgamete partnere Yvonne Lui.

Pernai kovą jis buvo pripažintas kaltu dėl kyšio davimo lošimų namų rojaus Makao vienam buvusiam ministrui, kad įgytų teisę nusipirkti vieną prestižinį žemės sklypą plėtros projektui.

A.Lau, kuris nevyko į Makao išklausyti nuosprendžio, vargu ar kada nors atliks jam skirtą laisvės atėmimo bausmę, nes abi pusiau autonominės Kinijos teritorijos nėra sudariusios ekstradicijos sutarties.

Per aštuonias minutes trukusį aukcioną jis aštuonias minutes varžėsi telefonu dėl „Blue Moon“, kol galiausiai buvo kaukštelėta plaktuku. Prieš aukcioną buvo prognozuojama, kad už tą deimantą bus sumokėta 35–55 mln. dolerių.

„Blue Moon“ buvo rastas Pietų Afrikos Respublikoje pernai sausį. Jis tapo didžiausiu pagalvėlės forma nušlifuotu ryškiai mėlynos spalvos deimantu, kada nors parduotu aukcione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius