-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 22 /16:36

Husiai užėmė oro uostą svarbiame Jemeno mieste

Šiitų husių kovotojai ir jų sąjungininkai sekmadienį užėmė oro uostą svarbiame centrinio Jemeno mieste Taize, pranešė saugumo šaltiniai.
Jemeno sostinės mečetėse susisprogdino mirtininkai
Jemeno sostinės mečetėse susisprogdino mirtininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oro uostas buvo atkovotas iš pajėgų, lojalių prezidentui Abedrabbo Mansourui Hadi.

Strateginę reikšmę turintis Taizas yra prie kelio, jungiančio Saną, kurią husiai užėmė rugsėjį, ir šalies pietuose esantį Adeną, į kurį praėjusį mėnesį iš namų arešto sostinėje pabėgo A.M.Hadi.

Jemenui atsidūrus prie pilietinio karo slenksčio, šaukiamas JT Saugumo Tarybos susitikimas

Sunkioje padėtyje atsidūręs Jemeno prezidentas paprašė skubaus Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos susitikimo – smurto draskomai jo šaliai atsidūrus prie pilietinio karo slenksčio ir JAV pajėgoms evakavusis iš svarbios oro pajėgų bazės.

Skurdžią Jemeno šiaurę kontroliuoja Irano remiami šiitų husių sukilėliai, o pietuose dominuoja prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi, kuris vasario mėnesį iš namų arešto Sanoje pabėgo į Adeną, sąjungininkai.

A.M.Hadi paragino sekmadienį surengti JT Saugumo Tarybos susitikimą – po penktadienį įvykdytų kelių mirtininkų išpuolių šiitų husių mečetėse, už kuriuos atsakomybę prisiėmė sunitų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) ir per kuriuos žuvo 142 žmonės.

Laiške Saugumo Tarybai A.M.Hadi pasmerkė „nusikalstamus husių kovotojų ir jų sąjungininkų veiksmus“ ir sakė, kad jie „ne tik kelia pavojų taikai Jemene, bet ir regiono bei tarptautinei taikai ir saugumui“.

„Raginu jus skubiai įsikišti visomis prieinamomis priemonėmis, kad būtų sustabdyta ši agresija, kuria siekiama pakirsti teisėtą valdžią, suskaldyti Jemeną ir jo taiką bei stabilumą“, – rašė A.M.Hadi.

„Raginu jus skubiai įsikišti visomis prieinamomis priemonėmis, kad būtų sustabdyta ši agresija, kuria siekiama pakirsti teisėtą valdžią, suskaldyti Jemeną ir jo taiką bei stabilumą“, – rašė A.M.Hadi.

JAV evakuoja visus savo darbuotojus iš Jemeno

Jungtinės Valstijos šeštadienį paskelbė, kad saugumo sumetimais evakuos savo darbuotojus iš Jemeno, – toks pareiškimas buvo padarytas kitą dieną po to, kai per kelis mirtininkų išpuolius Sanoje, už kuriuos atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS), žuvo 142 žmonės.

„Dėl prastėjančios saugumo situacijos Jemene JAV vyriausybė laikinai perkėlė savo likusius darbuotojus iš Jemeno“, – sakoma JAV valstybės departamento atstovo Jeffo Rathke'o pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius