Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.dos Santos byloje figūruojantis bankininkas rastas negyvas

Vienas Portugalijos bankininkas, figūruojantis buvusio Angolos prezidento dukters Isabel dos Santos įtariamo sukčiavimo tyrime, buvo rasas, kaip įtariama, nusižudęs savo namuose Lisabonoje, ketvirtadienį pranešė policija.
Isabel dos Santos
Isabel dos Santos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Portugalija Angola

Bankininko Nuno Ribeiro da Cunhos kūnas „rastas praėjusį vakarą, ir visi požymiai rodo savižudybę“, naujienų agentūrai AFP sakė Portugalijos policijos atstovas.

N.R.da Cunha yra cituojamas vadinamuose „Luanda Leaks“ dokumentuose, atskleidusiuose, kad tėvo prezidentavimo laikotarpiu I. dos Santos iš Angolos valstybinių bendrovių į savo sąskaitas užsienyje pervedė milijonus.

Velionis bankininkas dirbo banke „Eurobic“, kurio pagrindinė akcininkė yra I.dos Santos.

Remiantis portugalų žiniasklaida, N.R.da Cunha vadovavo banko paslaugų privatiems klientams skyriui ir tvarkė I.do Santos sąskaitas.

Princese praminta buvusio šalies prezidento Jose Eduardo dos Santoso duktė Angoloje oficialiai kaltinama turto pasisavinimu, pinigų plovimu ir kitais finansiniais nusikaltimais.

I.dos Santos taip pareikšti kaltinimai dėl neteisėto pasinaudojimo įtaka, netinkamo įmonės lėšų valdymo, dokumentų klastojimo, jai vadovaujant valstybinei naftos bendrovei „Sonangol“.

„Eurobic“ pranešime sakoma, kad I.dos Santos, kuriai priklauso 45 proc. šio banko, priėmė sprendimą „pasitraukti“ iš akcininkų.

Angolos prokuratūra žada pasinaudoti visomis įmanomomis priemonėmis, kad I.dos Santos būtų sugrąžinta į šalį. Jos buvimo vieta tiksliai nežinoma.

Manoma, kad 2017 metais po tėvo atsistatydinimo išvykusi iš Angolos daugiausia laiko ji praleidžia Londone, Lisabonoje ir Dubajuje.

Angolos generalinis prokuroras Helderas Pitta Grosas ketvirtadienį atvyko į Lisaboną susitikti su savo Portugalijos kolega, patvirtino prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius