-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 03 /13:30

Bolivija Jungtinėms Tautoms pateiks skundą dėl Europos oro erdvės blokavimo

Ispanijos vyriausybė trečiadienį leido Bolivijos prezidento Evo Moraleso lėktuvui įskristi į šalies oro erdvę ir nusileisti jos teritorijoje po to, kai kelios šalys atsisakė jį įsileisti, įtardamos, jog tuo lėktuvu skrenda bėgliu tapęs JAV žvalgybos paslapčių viešintojas Edwardas Snowdenas. Bolivija dėl Europos oro erdvės blokavimo pateiks skundą Jungtinių tautų organizacijai.
Bolivijos prezidentas Evo Moralesas
Bolivijos prezidentas Evo Moralesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bolivija dar kartą paprašė leidimo praskristi ir nusileisti, o mes jį suteikėme šį rytą 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku“, – sakė Ispanijos URM atstovas.

E.Moralesas trečiadienį neigė kuo nors nusižengęs, kai jo lėktuvas buvo nukreiptas į Vieną, kilus įtarimui, jog kartu su šalies vadovu skrenda E.Snowdenas.

„Aš nesu nusikaltėlis“, – E.Moralesas sakė žurnalistams Vienos oro uoste, kai Prancūzija, Italija, Portugalija ir Ispanija atsisakė įsileisti jo lėktuvą į savo oro erdvę.

Papildyta 12.59 val.  Moraleso lėktuvui duotas leidimas skristi Prancūzijos oro erdve

Prancūzija trečiadienį paskelbė, kad davė leidimą Bolivijos prezidento Evo Moraleso lėktuvui skristi jos oro erdve, nors pareigūnai La Pase anksčiau teigė, kad toks leidimas nebuvo duotas.

„Leidimas perskristi tikrai buvo duotas“, – sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Philippe'as Lalliot, tačiau atsisakė patvirtinti pranešimus, kad iš pradžių tokio leidimo nebuvo.

Bolivijos pareigūnai anksčiau sakė, kad lėktuvas, kuris pakilo iš Maskvos, turėjo sustoti Vienoje, kai Prancūzija, Italija, Ispanija ir Portugalija neleido jam skristi per jų oro erdvę – dėl įtarimų, kad jame gali būti E.Snowdenas.

Prancūzijoje yra maždaug penkios institucijos, susijusios su klausimais dėl perskridimų jos oro erdve, ir tai galėtų paaiškinti vėlavimą, sakė šaltinis prancūzų diplomatiniuose sluoksniuose.

Du Bolivijos ministrai vėliau nurodė, kad Prancūzija galiausiai davė leidimą prezidento lėktuvui kirsti jos oro erdvę.

Papildyta 13.30 val. Bolivija pateiks JT skundą dėl Europos oro erdvės blokavimo

Bolivija pateiks Jungtinių Tautų (JT) vadovui Ban Ki-moonui skundą dėl kelių Europos valstybių veiksmų neleidžiant prezidento Evo Moraleso lėktuvui skristi per jų oro erdvę, trečiadienį sakė šios Lotynų Amerikos valstybės pasiuntinys.

„Šių šalių sprendimais buvo pažeista tarptautinė teisė ... Jau atliekame procedūras, kad apskųstume tai JT generaliniam sekretoriui“, – žurnalistams Ženevoje sakė Bolivijos ambasadorius JT Sacha Llorenti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius