Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Kolomoiskis trina rankomis: Kijevo teismas nutarė, kad „PrivatBank“ nacionalizuotas neteisėtai

Antrąjį Ukrainos prezidento rinkimų turą oligarchas Ihoris Kolomoiskis, remiantis balsavimo favoritą komiką Volodymyrą Zelenskį, pasitiks geros nuotaikos. Kijevo apylinkės administracinis teismas paskelbė, kad didžiausio šalies banko „PrivatBank“ nacionalizacija 2016 metais buvo nelegali, rašo „Kyiv Post“.
Ihoris Kolomoiskis
Ihoris Kolomoiskis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Prieš nacionalizaciją „PrivatBank“ priklausė būtent I.Kolomoiskiui, kuris išsigandęs kaltinimų iki šiol yra išvykęs iš Ukrainos, ir kitam oligarchui Henadijui Boholiubovui.

Tada tyrėjai skelbė įtariantys, kad I.Kolomoiskis ir H.Boholiubovas „PrivatBank“ buvo pavertę didžiuliu siurbliu, kuris surinkdavo indėlininkų pinigus, o šiuos skolų pavidalu dalydavo savo pačių verslams.

Tačiau dabar teismas priėmė I.Kolomoiskiui naudingą sprendimą ir taip atšaukė banko nacionalizavimą.

Kiek keista tai, kad dar neseniai verdiktą planuota skelbti gegužės 7-ąją, nukėlus datą, bet teismas, anot žurnalistų, už uždarų durų nutarė jį paskelbti balandžio 18-ąją – kaip anksčiau ir planuota.

I.Kolomoiskis, šiuo metu oficialiai reziduojantis Tel Avive, bet ketinantis grįžti į Ukrainą, šalies vyriausybę į teismą padavė 2017 metų vasarą.

Iš pradžių verslininkas pareiškė siekiantis atgauti prarastus 2 mlrd. JAV dolerių, bet balandžio 9-ąją pridūrė norintis, kad jam būtų grąžinta jo 41,5 proc. „PrivatBank“ akcijų dalis.

Ukrainos nacionalinis bankas jau paskelbė, kad ketina paskelbti apeliaciją.

Teismas savąją nutartį paskelbė likus vos kelioms dienoms iki antrojo Ukrainos prezidento turo, kurį, beveik neabejojama, laimės komikas Volodymyras Zelenskis. Jis laikomas I.Kolomoiskio marionete, bet pats tokius įtarimus neigia.

Su V.Zelenskiu kovojantis P.Porošenka antradienį, per susitikimą su Ukrainos verslo lyderiais, teigė esantis „priblokštas“ I.Kolomoiskio noro išsireikalauti kompensacijų už „PrivatBank“.

Dabartinis prezidentas teigė, kad oligarchui palankus teismo sprendimas esą būtų smūgis sėkmingam Ukrainos bendradarbiavimui su Tarptautiniu valiutos fondu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius