-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kubos ambasadą Vašingtone sviestas mažiausiai vienas Molotovo kokteilis

Vašingtone į Kubos ambasadą buvo mestas mažiausiai vienas Molotovo kokteilis, tačiau didesnių nuostolių nepadaryta ir niekas nenukentėjo, pranešė pareigūnai.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Vašingtonas

Šiuo metu JAV teisėsaugos pareigūnai atlieka tyrimą. 

Sekmadienį apie 20 val. vietos (pirmadienį 3 val. Lietuvos) laiku slaptosios tarnybos pareigūnai buvo iškviesti reaguoti į incidentą judrioje gatvėje Adamso Morgano rajone. 

Slaptosios tarnybos atstovas Anthony Guglielmi (Entonis Guljelmis) sakė, kad, pasak ambasados darbuotojų, kažkas į pastatą metė, įtariama, padegamąjį užtaisą.

Anot jo, nekilo joks gaisras, didelės žalos pastatui taip pat nebuvo padaryta. Kol kas niekas nebuvo sulaikytas.

Kubos užsienio reikalų ministras Bruno Rodriguezas (Brunas Rodrigesas) socialiniame tinkle „X“ pareiškė, kad jo šalies ambasada tapo teroristinio išpuolio, kurį įvykdė asmuo, sviedęs du Molotovo kokteilius, taikiniu. Ministras pridūrė, kad niekas nebuvo sužeistas. 

Pirmadienį Kubos ambasados atstovas spaudai neatsakė į prašymą pateikti daugiau informacijos apie šį incidentą.

2020 metais Kubos ambasadoje prieglobsčio JAV prašęs kubietis iš automato AK-47 apšaudė ambasadą ir paleido beveik tris dešimtis šūvių į pastato fasadą. 

Per šaudymą ambasados duryse liko žymė nuo kulkos, taip pat jos perskrodė Kubos rašytojo Jose Marti (Chosė Marčio) bronzinę statulą, pastato kolonas ir fasadą.

1917 metais Kuba įkūrė savo ambasadą JAV. Ji buvo uždaryta 1961-ųjų sausį, kai tarp abiejų šalių paaštrėjo įtampa vykstant Šaltajam karui, o 1977-aisiais vėl atidaryta kaip interesų skyrius. 2015 metais ji vėl tapo ambasada, kai abi valstybės, vadovaujamos JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) ir Kubos lyderio Raulio Castro (Raulio Kastro), atkūrė santykius.

Ši atstovybė yra judrioje gatvėje tarp dviejų ambasadų – Lenkijos ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius