-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į lėktuvą neįleistos ir vėliau mirusios apkūnios moters vyras JAV siekia milijonų dolerių kompensacijos

Europoje mirusios amerikietės vyras avialinijoms iškėlė bylą ir reikalauja žalos atlyginimo. Spalį mirė jo žmona Vilma Soltesz, kuri norėjo iš Europos parskristi į Niujorką, tačiau apkūniai moteriai avialinijos negalėjo pasiūlyti iškart dviejų laisvų vietų ir pasiūlė palaukti.
Avialinijos
Avialinijos / Reuters/Scanpix nuotr.

Vilma Soltesz svėrė 193 kilogramus ir skrisdama užsisakydavo dvi vietas. Kaip skelbia naujienų tarnyba BBC, spalį dvi oro bendrovės atsisakė ją skraidinti ir siūlė palaukti laisvesnio lėktuvo. Belaukdama moteris atsisakė vietinių medikų vaistų ir mirė nuo inkstų nepakankamumo. Moteris sirgo ir cukriniu diabetu, tačiau, kaip pranešama, nepasitikėjo Vengrijos gydytojais ir gydymą norėjo tęsti grįžusi į Niujorką. 

Olandų avialinijos „KLM“, kurios skrydžiui moteris užsisakė dvi vietas, moteriai pasiūlė nuvykti į Čekijos sostinę Prahą, kur „Delta“ avialinijos turėjo pasiūlyti laisvas skrydžio vietas. Įlipusi į lėktuvą moteris negalėjo prisisegti diržu ir kapitonas liepė jai išlipti. 

Moteris mirė taip ir nesuradus jai tinkamo skrydžio namo. Ji keliavo iš atostogų Vengrijoje ir JAV turėjo tęsti gydymą.

Avialinijos „Delta“  ir „KLM“ teigia dėjusios visas pastangas, kad pagelbėtų moteriai, bet tiesiog fiziškai negalėjo rasti laisvų vietų. Esą įrašai rodo, kad darbuotojai bandė jų ieškoti. 

Mirusios moters vyrui Janosui atstovaujantis advokatas Peteris Ronai JAV televizijai teigė, kad oro linijų bendrovė, negalėjusi pasiūlyti skrydžio, turėjo pasirūpinti jos kelione atgal į Vengriją. 

Moters vyras siekia iš abiejų oro bendrovių prisiteisti 6 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius