Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lenkiją atėjo žiema: dvi aukos, užsnigti keliai, dingusi elektra

Spalio vidurys nėra tas metas, kai paprastai tikimasi gausaus sniego. Bet dalį Lenkijos, daugiausia pietiniuose ir pietvakariniuose regionuose, jis šįryt užklojo, sudarydamas daugybę nepatogumų. Kaip praneša tvn24.pl, žiema Lenkijoje jau pareikalavo dviejų aukų, keliuose susidarė spūstys, tūkstančiai gyventojų liko be elektros energijos.
Pirmasis sniegas Lenkijoje
Pirmasis sniegas Lenkijoje / Nuotr. iš „Twitter“
Temos: 2 Sniegas Lenkija

Sniegas pirmadienio rytą pasirodė ne tik Lenkijos Tatruose. Snigti pradėjo ir Švento Kryžiaus vaivadijoje bei Mažojoje Lenkijoje, eismo sąlygos buvo sudėtingos, kadangi vairuotojai dar nespėjo pasikeisti savo automobilių padangų.

Anksti ryte Švento Kryžiaus vaivadijoje susidūrė du automobiliai, kai vieno iš jų vairuotojas slidžiame kelyje nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į priešais atvažiuojantį automobilį. Pastaruoju važiavo moteris su dviem vaikais, septynmetė mergaitė ligoninėje mirė. 

Pietvakarių Lenkijoje esančioje Legnicoje girtas vyras užmigo ant suoliuko. Kol jam buvo iškviesta pagalba, vyras mirtinai sušalo.

Staiga atėjusi žiema be elektros energijos paliko apie 10 tūkst. Švento Kryžiaus vaivadijos gyventojų. Šlapias, sunkus sniegas krito ant elektros laidų, juos nutraukdamas, tad specialiosios tarnybos nespėjo taisyti gedimų.

Panašių avarijų pasitaikė ir kituose pietvakarių Lenkijos regionuose, tad be elektros liko dešimtys tūkstančių gyventojų.

Krašto ir vaivadijos keliuose didelių eismo nesklandumų dėl sniego nebuvo, valytuvai čia dirbo nuo ankstyvo ryto, kelių dangos tebuvo šlapios.

Nuotr. iš „Twitter“/Pirmasis sniegas Lenkijoje
Nuotr. iš „Twitter“/Pirmasis sniegas Lenkijoje

Tačiau vietinės reikšmės keliuose situacija kur kas sudėtingesnė, kai kurios atkarpos visą pirmadienį išliko padengtos sniego sluoksniu. Sinoptikai įspėja, kad snigti turėtų ir antradienio naktį.

Krokuvoje keliais maršrutais iš ryto net nekursavo tramvajai – ant elektros linijų čia krito medžiai. 

Mažojoje Lenkijoje irgi siautėjo stichija. Čia sulaukta daugiausia tarnybų iškvietimų pašalinti nulūžusius medžius ar jų šakas nuo kelių, gatvių, šaligatvių. Tiesa, nuostolių išvengta, tik gyventojai įspėti saugotis storu sniego sluoksniu padengtų medžių.

Eismo sutrikimų pasitaikė nemažai, o Krokuvoje keliais maršrutais iš ryto net nekursavo tramvajai – ant elektros linijų čia krito medžiai. Antradienio naktį po miestą važinės specialusis tramvajus, saugantis, kad linijos neapledėtų. 

Prisnigo ir Lenkijos kalnuose, kai kur dėl stipraus snygio matomumas siekė vos 100 metrų. Kritulių laukiama ir artimiausią naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius