-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Maskvą pasiųsta kariuomenė, miestiečiai sunerimę

Antradienį Maskvos gyventojai nuo ryto nerimauja dėl žinių, kad Rusijos sostinės centro link juda sunkvežimiai su kareiviais. Liudininkai praneša apie karinės technikos kolonas įvairiose Maskvos magistralėse.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liudininkų pranešimus cituoja ir Rusijos žiniasklaidos priemonės. Daugelis šį kariškių maršą į Maskvą sieja su ką tik įvykusiais rinkimais į Rusijos Dūmą ir opozicinių jėgų bei įvairių visuomeninių judėjimų nepasitenkinimu jų rezultatais ir protestais.

Pirmadienį opozicijos mitingas baigėsi protestuotojų susidūrimais su policija, buvo sulaikyta apie 300 žmonių. Kaip galima spręsti iš pranešimų „Facebook“ ir kituose socialiniuose tinkluose, antradienio vakarą Maskvoje opozicija ketina surengti dar vieną mitingą, praneša newsru.com.

Žinios apie kariškių judėjimą ir nerimas privertė pasiaiškinti Rusijos vidaus reikalų ministeriją. Oficialiame ministerijos pranešime skelbiama: „Dėl vykstančių leistinų masinių akcijų ir siekiant užkirsti kelią mėginimams surengti nesankcionuotas akcijas, padidintas bendras skaičius mobiliųjų rezervų, taip pat ir Vidaus kariuomenės pajėgomis.“

Vidaus kariuomenės atstovas spaudai pulkininkas Vasilijus Pančenkovas naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė: „Vidaus kariuomenės padaliniai į Maskvą pasiųsti pagal Vidaus reikalų ministerijos Maskvos vyriausiosios valdybos prašymą. Ši priemonė turi tik vieną tikslą: užtikrinti piliečių saugumą.“

V.Pančenkovas patikslino, kad sunkvežimiais į Maskvos centrą vežami Atskirosios operatyvinės paskirties divizijos, žinomos kaip F.Dzeržinskio vardo divizija, kariai. Jokie kiti kariniai daliniai, pasak pulkininko, šiose saugumo priemonėse nedalyvauja.

Savo nuomonę apie kariuomenės įvedimą į Maskvą išreiškė ir žmogaus teisių gynimo organizacijos – Maskvos Helsinkio grupės – vadovė Liudmila Aleksejeva.

„Tai nenormali ir didelį nerimą kelianti situacija. Ji kelia nerimą ir mums, ir valdžiai. Valdžia, greičiausiai, paniškai bijo protesto akcijų gatvėse po rinkimų“, – sakė L.Aleksejeva.

„Nieko sau! Naujojo parlamento darbo pradžia, o jie kariuomenę įveda. Valdžia, matyt, bijo tų, kurie turėtų būti elektoratas, ir to, kas turėtų būti vienintelis valdžios šaltinis šalyje – daugiatautės Rusijos liaudies“, – pridūrė L.Aleksejeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius