-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į meilės trikampį įsivėlusi buvusi JAV astronautė pripažino užpuolusi savo varžovę

Buvusi JAV astronautė, pervažiavusi pusę šalies, kad užpultų moterį, kurią laikė varžove dėl kito astronauto jausmų, antradienį pripažino savo kaltę siekdama lengvesnių kaltinimų, o teismas jai skyrė dvi dienas kalėjimo, pranešė pareigūnai.
Lisa Nowak
Lisa Nowak / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal šį susitarimą buvo panaikinti anksčiau 46 metų Lisai Nowak pateikti kaltinimai dėl užpuolimo ir pagrobimo, kai ji pripažino įsilaužusi ir sužalojusi C.Shipman.

Buvusiai astronautei taip pat buvo skirtas metų bandomasis laikotarpis ir 50 valandų visuomenei naudingo darbo.

Teisėjas taip pat įpareigojo L.Nowak parašyti atsiprašymo laišką JAV oro pajėgų kapitonei Colleen Shipman. Buvusi astronautė šią moterį laikė savo varžove dėl NASA erdvėlaivių piloto Billo Oefeleino dėmesio.

L.Nowak, auginanti tris vaikus, 2007 metų vasarį užpuolė C.Shipman Orlando tarptautiniame oro uoste Floridoje, apsiginklavusi ašarinių dujų balionėliu. Prieš tai ji nesustodama atvažiavo iš Teksaso miesto Hjustono, kuris yra už 1500 kilometrų nuo Orlando.

Teismo posėdyje C.Shipman su ašaromis akyse sakė esanti „100 proc. įsitikinusi, kad Lisa Nowak atvažiavo nužudyti“. „Mano gyvybę išgelbėjo tik Dievo malonė ir greitos kojos“, – sakė ji.

„Jos žvilgsnyje matėsi kraują stingdantis nevaržomas įniršis ir piktdžiuga“, – pridūrė nukentėjusioji.

Teismo dokumentuose nurodoma, kad skubėdama pričiupti įtariamą varžovę L.Nowak buvo pasiėmusi sauskelnių, kad keliaujant nereikėtų sustoti nusišlapinti.

 L.Novak buvo pašalinta iš NASA astronautų korpuso ją areštavus 2007 metais.  Teisėjas paragino kaltinamąją viešai atsiprašyti C.Shipman teismo salėje.

„Nuoširdžiai gailiuosi, kad išgąsdinau tave ir išprovokavau šį nesusipratimą, taip pat užtraukiau  didelį visuomenės susidomėjimą, kurį tau teko iškęsti“, – L.Nowak sakė nukentėjusiajai.

Floridos teismas nurodė L.Nowak, kuri yra dalyvavusi vienoje NASA erdvėlaivio „Discovery“ misijoje, per dešimt dienų išsiųsti C.Shipman rašytinį atsiprašymą ir nemėginti su ja susitikti. Teisėjas atsižvelgė į buvusios astronautės sulaikymo laiką, todėl ji nebus siunčiama į kalėjimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius