-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Naftogaz“ įsiveržė vyrai, vilkintys maskuojamus drabužius (atnaujinta 17.22 val.)

Keletas vyrų, vilkinčių maskuojamus kareiviškus drabužius, įsilaužė į Ukrainos energetikos kompaniją „Naftogaz“. Teigiama, kad tai – Ukrainos saugumo darbuotojų atlikta operacija.
Temos: 1 „Naftogaz“

Kaip praneša BBC, kelios dešimtys į pastatą įsveržusių vyrų nustūmė į šoną apsaugos personalą ir pateko į vidų. Įsilaužėlių tapatybės kol kas nežinomos ir neatskleidžiami šio poelgio motyvai.

Tuo tarpu naujienų portalas lenta.ru mėgina rasti šio įvykio sąsajų su tuo, kad Ukrainoje pradėta baudžiamoji byla dėl milžiniškos gamtinių dujų vagystės. Teigiama, kad buvo pavogta 6,3 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų.


View Larger Map

Papildyta 13.56 val.: BBC interneto svetainė praneša, kad į „Naftogaz“ įsiveržė Ukrainos nacionalinių saugumo pajėgų agentai. Šis reidas – kriminalinio tyrimo dalis.

Papildyta 14.05 val. Naujienų portalas newsru.com pranešė, kad į vidų pateko 15–20 žmonių su ginklais, 5–6 jų užblokavo kompanijos vyriausiosios buhalterės pavaduotojos kabinetą, kur kiti vyrai – neaišku. Į šį kabinetą leista pakliūti tik teisininkui ir medikui.

Kol kas neaišku, ar šis įsiveržimas iš tiesų yra tyrimo dalis. Newsru.com duomenimis, oficialiame pranešime teigiama, jog valdžia atlieka tyrimą ir jokio įsiveržimo nebuvo – pastate atliekamas tyrimas, jame dalyvauja ir „Alfa“ pareigūnai.

Papildyta 15.05 val. Kaip pranešė naujienų portalas lenta.ru, šią operaciją iš tiesų atliko Ukrainos pareigūnai, tirdami gamtinių dujų vagystės bylą. Kompanijoje atliekamos kratos ir ieškoma dokumentų, sutarčių su „Gazpromu“.

Papildyta 17.19 val. Ukrainos pirmasis vicepremjeras Oleksandras Turčinovas pareiškė, kad Saugumo tarnybos (UST) darbuotojai mėgina paimti dokumentų dėl dujų originalus bendrovėje „Naftogaz“, rašo BNS.

„Pagrindinis tokių UST veiksmų tikslas (bendrovėje „Naftogaz Ukrainy“) – pamėginti paimti dokumentų, pagal kuriuos vyksta tarpusavio atsiskaitymas su „Gazprom“ ir kuriais remdamasi šiandien dirba bendrovė „Naftogaz Ukrainy“, originalus“, – pareiškė jis spaudos konferencijoje trečiadienį Kijeve.

„Kai žmonės peržengia įstatymų ribas, kai žmonės, siekdami įgyvendinti savo korupcinius interesus, pažeidžia konstituciją, jie gali ryžtis bet kam , taip pat ir sunaikinti šių dokumentų originalus“, – pabrėžė O.Turčinovas. – Tai labai rimtas pavojus“.

Jis taip pat nurodė, kad UST operacija bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ pastate vyksta vadovaujant pačiam Ukrainos prezidentui Viktorui Juščenkai.

„Minėjau poną prezidentą neatsitiktinai. Kai prasidėjo ataka prieš „Naftogaz“, aš pamėginau susisiekti su bendrovės vadovais, bet ten jų nebuvo. Ponas Dydenka (pirmasis „Naftogas Ukrainy“ valdybos pirmininko pavaduotojas Ihoris Dydenka) tuo metu buvo prezidento sekretoriate, o aš tris valandas negalėjau su juo susisiekti Taigi, ponas prezidentas kartu su ponu Choroškovskiu (Ukrainos saugumo tarnybos vadovo pavaduotoju Valerijumi Choroškovskiu) vykdė operaciją konkrečių asmenų labui“, – pabrėžė O.Turčinovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius