-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į naują graikų protestą Eurogrupės susitikimo išvakarėse susirinko 1,5 tūkst. žmonių

Maždaug 1,5 tūkst. žmonių sekmadienį, Eurogrupės susitikimo išvakarėse, susirinko Atėnų centre protestuoti prieš didelius biudžeto apkarpymus.
Graikai vėl protestuoja.
Graikai vėl protestuoja. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nauja demonstracija įvyko euro zonai rengiantis patvirtinti naują finansinę 130 mlrd. eurų pagalbą ir savaitė po to, kai parlamentui priėmus griežtas taupymo priemones kilo smurto temdyti protestai. Tarp Graikijos parlamento patvirtintų priemonių yra minimalaus atlyginimo mažinimas 22 procentais ir didesnių nei 1,3 tūkst. eurų per mėnesį pensijų mažinimas 12 procentų.

„Skurdas ir badas neturi pilietybės“, – skelbė vienas sekmadienio demonstracijos transparantų, o kitame, paminint Vokietijos ir Prancūzijos lyderius, angliškai buvo parašyta: „Mes esam graikai, Merkel ir Sarkozy – keistuoliai“. (We Are Greeks, Merkel and Sarkozy Are Freaks).

Vienas protestuotojas, 52 metų taksi automobilio savininkas Gregoris Militis žurnalistams sakė: „Žmonės nebekviečia taksi, išskyrus skubius atvejus. Į gatves turėtų išeiti visi“.

Graikijos privačiojo ir valstybinio sektorių profesinės sąjungos suvienijusios jėgas kvietė į sekmadienio protestą ir atmetė Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo „nepriimtinus reikalavimus“, kurie, pasak jų, pažeidžia darbuotojų teises ir kolektyvines sutartis.

Taupymo priemonės sudaro 3,2 mlrd. eurų ir buvo priimtos mainais į naują euro zonos finansinę pagalbą, dėl kurios galutinį sprendimą Briuselyje pirmadienį turi priimti euro zonos finansų ministrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius