Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Pchenjaną koncertuoti atvyko Pietų Korėjos muzikantai

Korėjos popmuzikos (K-pop) žvaigždės iš Pietų Korėjos šeštadienį atvyko į Pchenjaną dalyvauti paskutiniuose kultūriniuose pasirodymuose prieš kitą mėnesį įvyksiantį nedažną abiejų Korėjų lyderių susitikimą.
„Red Velvet“ narės pozuoja prieš kelionę į Pchenjaną
„Red Velvet“ narės pozuoja prieš kelionę į Pchenjaną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

120 žmonių grupė, tarp kurių ir populiari Pietų Korėjos merginų grupė „Red Velvet“, iš Seulo Gimpo oro uosto išvyko užsakytu lėktuvu į Pchenjaną retai naudojamu tiesioginiu oro maršrutu tarp abiejų Korėjų.

„Šis pasirodymas Pchenjane suteiks didesnį pagreitį mainams ir bendradarbiavimui tarp Korėjų, kuris atsinaujino per Pjongčango žiemos olimpines žaidynes“ Pietų Korėjoje, teigė grupei vadovaujantis kultūros ministras Do Jong-hwanas.

Atvykusius į Pchenjaną juos pasitiko Do Jong-hwano kolega Pak Chun Namas ir Šiaurės Korėjos muzikinio moterų kolektyvo „Moranbong“ vokalistė Hyon Song Wol, pranešė Pietų Korėjos agentūra „Yonhap“.

Pietų Korėjos muzikantai sekmadienį Pchenjane dainuos koncerte „Pavasaris ateina“, o antradienį drauge su Šiaurės Korėjos atlikėjais antradienį pasirodys sostinės sporto arenos „Ryugyong Jong Ju Yong“ 12 tūkst. vietų salėje.

Do Jong-hwanas teigė, kad Pchenjane susitiks su Šiaurės Korėjos pareigūnais ir aptars tolesnius kultūrinius ir sporto mainus tarp abiejų Korėjų, atnaujinusių santykius po dešimtmetį trukusio sąstingio.

Abi priešininkės penktadienį sutarė kitą mėnesį surengti savo vadovų aukščiausio lygio susitikimą, kuris bus tik trečias toks susitikimas po panašių susitikimų 2000 ir 2007 metais. Lyderiai balandžio 27 d. susitiks Panmundžomo paliaubų kaimelyje prie smarkiai įtvirtintos sienos.

Po Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno ir Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino susitikimo gali įvykti svarbios derybos tarp Kim Jong Uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo. Jas ketinama surengti iki gegužės pabaigos.

Spartų santykių atšilimą paskatino Pietų Korėjoje praėjusį mėnesį vykusios žiemos olimpinės žaidynės. Jis prasidėjo po metus tvyrojusios didelės įtampos dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų ir raketų programų, o Kim Jong Unas ir D.Trumpas per šį laikotarpį ne kartą apsikeitė aštriais pareiškimais.

Drauge su sportininkais ir palaikymo komanda Šiaurės Korėja į Pietų Korėją žaidynių laikotarpiui buvo nusiuntusi ir muzikantų, kuriems vadovavo Hyon Song Wol.

Pasirodymus Šiaurės Korėjoje, kurių pirmieji sekmadienį vyks 1,5 tūkst. sėdimų vietų Rytų Pchenjano didžiajame teatre, filmuos ir redaguos Pietų Korėjos vaizdo įrašų komanda. Iš šios medžiagos bus parengta TV laida abiem valstybėms, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

„Love Maze“

Kelionėje dalyvauja Pietų Korėjos muzikantai, atstovaujantys įvairiausiems žanrams, pradedant tradicinėmis folkloro dainomis, baigiant madingesniu „K-pop“. Be to, delegacijoje yra apie 20 tekvondo kovotojų.

Per koncertus pasirodys Cho Yong-pilas – įtakingas 68-erių dainininkas, 2005 metais Pchenjane surengęs solinį pasirodymą, ir 61-erių Choi Jin-hee, Šiaurės Korėjoje koncertavusi 1999, 2002 ir 2005 metais.

Pranešama, kad 1984 metais išleistas populiarus jos kūrinys „Love Maze“ buvo mėgstamiausia mirusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo daina, padėjusi Pietų Korėjos popkultūrai užsitikrinti sekėjų socialistinėje valstybėje.

„Love Maze“ melodija dažnai skamba Pchenjano restoranuose, o romantiški dainos žodžiai pakeisti, kad aukštintų šalies lyderį.

Merginų grupės „Red Velvet“ narės taip pat pasirodys Pchenjano scenose, kuriose dažniau karaliauja populiarusis Šiaurės Korėjos merginų kolektyvas „Moranbong“, garsėjantis spartaus tempo patriotinėmis dainomis.

Viena iš penkių „Red Velvet“ narių Joy į Pchenjaną nevyksta dėl filmavimosi viename televizijos serialo tvarkaraščio, pranešė grupės agentūra „SM Entertainment“.

Koncertus Pchenjane ves merginų grupės „Girl's Generation“ narė 26-erių Seohyun, praeitą mėnesį Seule pasirodžiusi drauge su Šiaurės Korėjos klasikinės muzikos ansambliu.

Daug Šiaurės Korėjos perbėgėlių tvirtina savo šalyje turėdavę galimybių pamatyti Pietų Korėjos televizijos draminių serialų ir klausytis „K-pop“ muzikos iš juodojoje rinkoje platinamų USB laikmenų, nors šalyje „dekadentiška kapitalistinė kultūra“ oficialiai draudžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius