Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į potvynio zoną Lenkijoje išvyksta bendra Lietuvos, Latvijos ir Estijos gelbėtojų komanda

Gegužės 20 d. į potvynio zoną Lenkijoje išvyksta bendra Lietuvos, Latvijos ir Estijos gelbėtojų komanda.
Potvyniai Lenkijoje
Potvyniai Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Potvynis Lenkija

Lenkijos pietuose neslūgstant potvyniui, trečiadienį Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybių susitarimu buvo nuspręsta į šią šalį siųsti bendrą trijų šalių gelbėtojų komandą. Ji ten nusiveš tris didelio našumo siurblius, kurių per Monitoringo ir informacijos centrą (MIC) paprašė Lenkija. Į potvynio zoną vyks po penkis Lietuvos, Latvijos ir Estijos gelbėtojus, kurie jau antri metai pagal projektą BaltFloodCombat, iš dalies finansuojamą Europos Komisijos, mokosi likviduoti potvynius. Pagalba potvynio siaubiamai Lenkijai bus pirmasis komandos egzaminas realiomis sąlygomis. Trijų valstybių komandos nariai šiandien renkasi Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-ojoje komandoje (Vytauto g. 72/20) ir į Lenkiją planuoja išvykti 18 val. Komandai vadovauja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Operatyvaus valdymo valdybos Parengties organizavimo skyriaus viršininkas vidaus tarnybos majoras Kęstutis Kirsnauskas, teigiama pranešime spaudai.

Pagal projektą BaltFloodCombat kiekviena iš Baltijos šalių yra sukūrusi specialų padalinį, kurį sudaro parengti specialistai, mobilus didelio našumo siurblys su atitinkamais priedais ir transporto priemonės. Trys padaliniai suformuoja modulį, skirtą potvyniams likviduoti. Įranga, įsigyta modulio tikslams, saugoma gelbėjimo tarnybose. Pagal projektą BaltFloodCombat iš viso yra parengta po 15 Lietuvos valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Latvijos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Estijos gelbėjimo valdybos pareigūnų.

Šiuo metu potvynio zona Lenkijoje apima maždaug 650 km teritoriją tarp Krokuvos ir Katovicų. Iš jos evakuota jau per 2 tūkst. žmonių. Gelbėjimo darbus atlieka daugiau kaip 40 tūkst. ugniagesių gelbėtojų. Teritoriją žvalgo policijos ir sienos apsaugos sraigtasparniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius