Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į skandalą dėl papildomo atlyginimo įklimpęs Briuselio meras traukiasi iš pareigų

Briuselio meras pranešė, jog traukiasi iš pareigų dėl skandalo, kuris kilo paaiškėjus, kad jis gaudavo papildomą atlyginimą iš vienos ne pelno organizacijos, besirūpinančios benamiais.
Yvanas Mayeuras
Yvanas Mayeuras traukiasi iš pareigų / X01164

Socialistų atstovas Yvanas Mayeuras, Belgijos sostinės mero pareigas ėjęs nuo 2013-ųjų, praėjusiais metais gavo 18 900 eurų už darbą pagalbą benamiams teikiančios organizacijos „Samusocial“ valdyboje, informavo visuomeninis transliuotojas RTBF.

Beveik visą šios organizacijos biudžetą sudaro valstybės lėšos, tačiau dėl jos teisinio statuso išrinkti pareigūnai negali prižiūrėti jos valdymo.

Ketvirtadienio vakarą meras savo partijos kolegoms pranešė atsistatydinantis, naujienų agentūrai AFP sakė jo atstovas, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Kiek anksčiau duodamas interviu Belgijos dienraščiu „Le Soir“ Y.Mayeuras neatrodė susikrimtęs dėl jį užgriuvusios kritikos.

Pasak žiniasklaidos, naktį turėjo vykti derybos dėl Y.Mayeuro įpėdinio.

Kiek anksčiau duodamas interviu Belgijos dienraščiu „Le Soir“ Y.Mayeuras neatrodė susikrimtęs dėl jį užgriuvusios kritikos.

„Dirbu visuomenei; neužsiimu labdara, o dirbu kaip specialistas. Ar šis darbas nusipelno atlygio? Manau, kad taip“, – sakė jis ir pridūrė, kad atskaičius mokesčius iš „Samusocial“ per mėnesį gaudavo 700 eurų.

Skandalas įsiplieskė, kai vienas opozicijos atstovas atskleidė, kad „Samusocial“ vadovai per metus gaudavo daugiau kaip 60 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius