-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į skandalą įsivėlęs Prancūzijos darbo ministras E.Woerthas aštuonias valandas davė parodymus policijai

Prancūzijos darbo ministras Ericas Woerthas maždaug aštuonias valandas davė parodymus policininkams, tiriantiems bylą dėl bendrovės „L'Oreal“ savininkės Liliane Bettencourt vengimo mokėti mokesčius, rašo penktadienį laikraštis „Le Figaro“.
Ericas Woerthas
Ericas Woerthas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 L'Oreal Policija

Ministro, kuris šioje byloje yra liudytojas, padėjėjai paaiškino, kad apklausa prasidėjo ketvirtadienį rytą, o baigėsi maždaug 17 val. vietos laiku.

E.Woertho advokatas Jeanas–Yvesas Leborgne paaiškino, kad jo klientas „seniai norėjo duoti kai kuriuos paaiškinimus, kad padarytų galą kai kuriems gandams“.

Kaip jau pranešta, policija pradėjo tyrimą, kai rado L.Bettencourt pokalbių telefonu įrašus, rodančius, kad ji galėjo vengti mokėti mokesčius. Be to, pasirodė duomenų apie galimą interesų konfliktą: kai E.Woerthas buvo biudžeto ministro poste, jo žmona dirbo bendrovėje „Clymene“, kuri buvo atsakinga už L.Bettencourt kapitalo valdymą.

Be to, tyrėjai taip pat įtaria L.Bettencourt neteisėtu Sąjungos už liaudies judėjimą (UMP), šiuo metu esančios valdžioje Prancūzijoje, finansavimu.

Pasak ministro advokato, E.Woerthas per apklausą pareiškė, kad dirbdamas Prancūzijos vyriausybėje, nesiėmė jokių veiksmų, kurie būtų padėję jo žmonai gauti darbą bendrovėje „Clymene“.

„Kai dėl politinio finansavimo, tai Woerthas ryžtingai pareiškė, kad niekada negavo jokios neteisėtos finansinės pagalbos“, – sakė J.–Y.Leborgne.

„Visi kiti įtarimai – melas ir prasimanymai“, – pridūrė advokatas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius