Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į susitikimą su Rusijos pareigūnais D.Trumpas įsileido tik propagandistus iš Maskvos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu pavadino „labai, labai geru“. Tačiau į Ovalinį kabinetą kažkodėl įsileido tik Rusijos valstybinės agentūros TASS fotokorespondentą, kuris amerikiečiams buvo pristatytas kaip asmeninis S.Lavrovo fotografas, rašo „The New York Times“.
S.Lavrovą į Vašingtoną atlydėjo TASS fotografas
S.Lavrovą į Vašingtoną atlydėjo TASS fotografas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltieji rūmai greičiausiai norėjo išvengti nepatogių klausimų apie Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktoriaus Jameso Comey atleidimą ir galimybės, kad D.Trumpą siutino tolesnis biuro tyrimas dėl galimų jo komandos ir Rusijos ryšių. Tad amerikiečių žurnalistų neįsileista.

Užtat rusai, gimtinėje tampantys platų valstybinės žiniasklaidos tinklą, savo atstovų atsivežė – TASS fotokorespondentą, kurį pristatė kaip oficialų S.Lavrovo fotografą.

Pastarasis žaibiškai užpildė vakuumą savo nuotraukomis, kuriose matyti besišypsantis D.Trumpas, S.Lavrovas ir Rusijos ambasadorius JAV Sergejus Kisliakas – tas pats, kurio susitikimai ir pokalbiai su Michaelu Flynnu išvertė pastarąjį iš D.Trumpo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais posto.

Rusijos užsienio reikalų ministerija ir Rusijos ambasada šias nuotraukas paskelbė per kelias minutes – žinoma, ir TASS.

„Twitter“ nuotr./S.Lavrovas ir D.Trumpas Baltuosiuose rūmuos
„Twitter“ nuotr./S.Lavrovas ir D.Trumpas Baltuosiuose rūmuos

Baltieji rūmai neskelbė nieko, tad Rusija galėjo švęsti viešųjų ryšių pergalę.

Be to, komentarų žiniasklaidai prieš tai pašykštėjo ir JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas, kuris irgi susitiko su S.Lavrovu. Užtat šis sukvietė žurnalistus į Rusijos ambasadą.

D.Trumpą bei S.Lavrovą fotografavo ir Baltųjų rūmų oficialus fotografas, tačiau, skirtingai nei Rusijoje, šis asmuo tuo pačiu metu nėra ir žiniasklaidos atstovas.

Rusijoje, kur nepriklausoma žiniasklaida smaugiama, prie aukštų valstybės pareigūnų prieina tik valdžios kontroliuojamų medijų darbuotojai.

Rusijoje, kur nepriklausoma žiniasklaida smaugiama, prie aukštų valstybės pareigūnų prieina tik valdžios kontroliuojamų medijų darbuotojai.

Buvę Baltųjų rūmų pareigūnai iškart prabilo apie didelę riziką – juk į JAV prezidento Ovalinį kabinetą įsileistas Kremliui dirbantis fotografas. Kaip pastebėjo „The Washington Post“, į kabinetą galėjo būti įsinešti klausymosi prietaisai ar kita stebėjimo įranga.

Buvęs Centrinės žvalgybos valdybos direktoriaus pavaduotojas Davidas Cohenas, paklaustas, ar buvo protinga įsileisti į Baltuosius rūmus Rusijos vyriausybės fotografą su visa įranga, atsakė: „Ne, tikrai ne.“

D.Trumpo administracija tikina, kad visi rusai buvo patikrinti prieš įžengdami į Baltuosius rūmus Tačiau ekspertai abejoja, ar standartiniais metodais įmanoma aptikti išmanią šnipinėjimo įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius