Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 09 08 /2019 09 09

Kuveito valdytojas paguldytas į ligoninę, atšaukė susitikimą su D.Trumpu

Kuveitą valdantis 90 metų emyras atvykęs į Vašingtoną buvo paguldytas į ligoninę ir atšaukė ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose planuotą susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.
Sabahas al Ahmadas al Sabahas
Sabahas al Ahmadas al Sabahas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeichui Sabahui al Ahmadui al Sabahui ligoninėje bus atlikti tyrimai, vėlai sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra KUNA. Pranešime nenurodomas tyrimų pobūdis, daugiau detalių nepateikiama.

KUNA citavo emyro tarybos narį šeichą Ali Jarrah al Sabahą, sakiusį, kad emyras paskirs kitą savo susitikimo su D. Trumpu laiką.

„Šeichas Ali meldėsi Visagaliui Dievui suteikti Jo Aukštybei emyrui gerą sveikatą“, – sakoma KUNA pranešime.

Baltųjų rūmų pareiškime nurodoma, kad D.Trumpas žino apie emyro paguldymą į ligoninę.

Dėl emyro sveikatos buvo nerimaujama ir praėjusį mėnesį. Rugpjūčio 18 dieną Kuveitas pripažino, kad S.al Ahmadas al Sabahas patyrė „medicininę problemą“, kuri nebuvo detaliau apibūdinta.

Tai įvyko po to, kai vizito į Kuveitą atvykęs Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „meldžiasi už greitą emyro pasveikimą“.

Šeichas S.al Ahmadas al Sabahas Kuveitą valdo nuo 2006 metų sausio. Ilgai diplomatu dirbęs valdytojas siekė diplomatijos priemonėmis spręsti regiono klausimus, tokius kaip keturių arabų valstybių vykdomas Kataro boikotas. Emyras taip pat yra surengęs didelių donorų konferencijų karo nualintoms šalims, tarp jų Irakui ir Sirijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius