Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Įkaitai Gazos Ruože gaus vaistų – Izraelio premjero biuras

Izraelis su Kataru pasiekė susitarimą, kad įkaitams, vis dar laikomiems Gazos Ruože, būtų tiekiami vaistai, penktadienį pranešė Izraelio ministro pirmininko biuras.
JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

Susitarimas „leis įvežti vaistus įkaitams, kuriuos Gazos Ruože laiko teroristinė organizacija „Hamas“, sakoma Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuro pareiškime.

Spalio 7-ąją palestiniečių kovotojai per precedento neturintį išpuolį pietų Izraelyje paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių 132 tebėra nelaisvėje, nors, Izraelio duomenimis, 25 iš jų, kaip manoma, žuvo.

Įkaitų šeimos yra pradėjusios didelio atgarsio sulaukusią kampaniją, kuria siekiama, kad vyriausybė dėtų daugiau pastangų, kad įkaitai būtų išlaisvinti.

Antradienį kampanijos grupė, pasivadinusi Įkaitų ir dingusiųjų be žinios šeimų forumu, paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad belaisvių sveikata prasta, kai kurie jų serga sudėtingomis ligomis, kiti yra sužeisti.

„Visiems įkaitams gresia didelis pavojus, negalima švaistyti laiko“, – sakoma grupės ataskaitoje.

Spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojams surengus išpuolį prieš Izraelio bendruomenes ir muzikos festivalį, žuvo apie 1140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai, pagrįsti oficialiais Izraelio duomenimis.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais ir anklave, naujausiais Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 23 708 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius