-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkaitų drama Filipinuose baigta – niekas nenukentėjo

Filipinų pietuose viename miestelyje trečiadienį auštant islamistų kovotojai užėmė pradinę mokyklą ir paėmė įkaitų, o tos pačios dienos vakare, paspruko; visi įkaitai, kurių buvo 31, yra saugūs, pranešė naujienų agentūrai AFP du kariškių atstovai.
Filipinų policija
Filipinų policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Viskas išsisprendė, visi įkaitai suskaičiuoti, nė vienas nenuskriaustas“, – sakė telefonu ginkluotųjų pajėgų atstovas brigados generolas Restituto Padilla. Kitas kariškių atstovas, buvęs tame miestelyje, nurodė tuos pačius skaičius.

Užpultas Pigkavajano miestelis yra už kelių valandų kelio mašina nuo Maravio miesto, kur kiti džihadistai jau mėnesį kaunasi su vyriausybinėmis pajėgomis.

Šimtai ginkluotų vyrų auštant puolė lengvai ginkluotą kariškių priešakinį postą. Vėliau daugelis užpuolikų atsitraukė, bet maždaug 30 jų užėmė mokyklą ir naudojosi civiliais kaip gyvuoju skydu, pranešė kariškiai.

Ūkininkų miestelis Pigkavajanas yra už maždaug 160 km nuo Maravio, kur su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) susiję kovotojai jau mėnesį kaunasi su vyriausybinėmis pajėgomis. Konfliktas jau pareikalavo šimtų gyvybių.

R.Padilla anksčiau sakė, kad Pigkavajano užpuolikai yra iš „Bangsamoro islamo laisvės kovotojų“ (BIFF) – vienos iš keturių ginkluotų grupuočių, veikiančių pietiniame Filipinų Mindanao regione ir prisiekusių ištikimybę IS.

Pasak vietinės policijos, BIFF atakos tikslas galėjo būti noras padėti kovotojams Maravyje, atitraukiant kariškių dėmesį.

R.Padilla sakė, kad kovotojai postą atakavo auštant, paskui susišaudė su kariais ir atsitraukė. Toks smūgio ir atsitraukimo planas būdingas BIFF.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius