Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkandin rekordinio snygio Egipte – sniego audra Izraelyje, paralyžiavusi transportą

Izraelyje šeštadienį siautė smarki pūga; aukštumose įsikūrę miestai ir gyvenvietės liko atkirsti dar vieną dieną dėl smarkaus snygio.
Sniego audra Izraelyje
Sniego audra Izraelyje / „Scanpix“ nuotr.

Apie rekordinį per 100 metų snygį Egipte skaitykite čia.

Vienas meteorologas sakė armijos radijui, kad šis snygis šalyje yra didžiausias 1879 metų, tačiau prognozavo, kad audra baigsis vakare.

VIDEO: Snygis Artimuosiuose Rytuose

Vienas Izraelio elektros korporacijos pareigūnas sakė transliuotojui, kad šalyje be elektros likę apie 29 tūkst. namų ūkių, iš jų 13 tūkst. – Jeruzalėje.

Policija nurodė, kad šiauriniame regione 45 miestai ir kaimai atkirsti nuo pasaulio dėl gausiai iškritusio sniego; policijos pranešime socialiniame tinkle „Twitter“ sakoma, kad praėjusią naktį išgelbėta 200 keliuose įstrigusių žmonių.

Penktadienio vakarą Ajalono automagistralė, jungianti šalies sostinę Tel Avivą su gretimais miestais, buvo uždaryta dviem valandoms, kai viena upė išsiliejo iš krantų.

Dvi automagistralės, vedančios į Jeruzalę, esančią maždaug 795 metrų aukštyje virš jūros lygio, liko uždarytos trečią dieną iš eilės.

Daugelyje didžiųjų gatvių Šventajame mieste sniegas šeštadienį buvo nuvalytas, tačiau savivaldybė toliau ragina gyventojus likti namuose ir nevairuoti automobilių.

Kariškiai ir savanoriai Jeruzalėje dalijo antklodes, vargingai gyvenančius žmones vežė į šiltesnius pastatus.

Numatyta, kad šeštadienį du traukiniai išvažiuos iš Jeruzalės į Tel Avivą ir Haifą – 9 ir 12 val. Grinvičo (11 ir 14 val. Lietuvos laiku). Taip būna retai, nes viešasis transportas Izraelyje šeštadieniais paprastai neveikia, žydams švenčiant šabą.

Pasak policijos atstovės, vienas mažas vaikas žuvo centriniame Lodo mieste per gaisrą arabų šeimos name tikriausiai dėl sugedusio elektrinio radiatoriaus.

Penktadienio vakarą 37 metų vyras užsimušė nukritęs nuo namo Rišon Leziono mieste į pietus nuo Tel Avivo, kai užlipo remontuoti prakiurusio stogo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius