Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki 38 laipsnių įkaitusiame Šanchajuje žmonės išsigelbėjimo ieško vėsiame metro

Šanchajaus metro stotis tapo laikinais namais beveik keturiems šimtams kinų. Namuose neturintys oro kondicionierių miesto gyventojai vėsiame metro mėgina gelbėtis nuo rekordinės karščio bangos, rašo „Shanghaiist“.
Šanchajaus metro stotis
Šanchajaus metro stotis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį keli šimtai žmonių pradėjo rinktis Xingzhongo kelio devintosios metro linijos stotyje. Jie atvyko pasiruošę – atsinešė kilimėlių ant bent kartotinių dėžių.

„Shanghaiist“ rašo, kad dauguma taip laiką leidžiančių žmonių – darbininkai, pietų pertraukos metu besislepiantys nuo karščio, arba neturtingi kinai, kurie namuose negali sau leisti įsirengti oro kondicionavimo sistemos.

Metro stoties atstovas spaudai žiniasklaidai sakė, kad valdžia visiškai neprieštarauja, kad metro laikinai įsikūrė keli šimtai žmonių. Tik jie buvo paprašyti, kad stotyje nevartotų alkoholinių gėrimų, nerūkytų ir nežaistų kortomis.

„The Washington Post“ praneša, kad Šanchajuje ši liepa buvo karščiausia per 140 metų. Termometro stulpelis virš 38 laipsnių kilo net dešimt dienų iš eilės. Neatsilieka ir kita rytinės Kinijos dalis – beveik visuose miestuose buvo pasiekti karščio rekordai.

Liepos pabaigoje vietos žurnalistai tai, kokie karščiai kankina miestiečius, demonstravo kepdami ant įkaitusio šaligatvio mėsą. Mėsos kepsnys iškepė per 10 minučių. Reportažą apie tai galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius