Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indai švenčia spalvingą pavasario festivalį

Milijonai indų pirmadienį švenčia populiarų hinduistų festivalį Holi, kuris žymi pavasario pradžią, ir laisto vienas kitą ryškiaspalviais dažais.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Indija

Per šį „spalvų festivalį“ žmonės, minėdami gėrio pergalę prieš blogį, visoje šalyje laistosi vandeniu ar spalvotais skysčiais ir mėto vieni į kitus spalvotus miltelius „gulal“.

Daugelis politikų, tarp jų – valdančiosios Kongreso partijos lyderė Sonia Gandhi, taip pat dalyvavo šventėje, drauge su partijos bendražygiais, giminaičiais ir draugais.

„Tegu ši šventė visiems atneša sveikatą, laimę ir gerovę“, – 1,2 mlrd. šalies gyventojų palinkėjo premjeras Manmohanas Singhas pareiškime savo interneto svetainėje.

Opozicijos kandidatas į premjerus Narendra Modi pasveikino indus garso žinute per mobiliuosius telefonus, kurioje paragino rinkėjus pakeisti didžiausios pasaulio demokratijos likimą, kai jie kitą mėnesį eis į rinkimus.

„Šalis pasinėrė į rinkimų spalvas. Rinkimai yra Holi festivalis demokratijai. Švęskime šį demokratijos festivalį, kad pakeistume Indijos likimą“, – sako N.Modi savo žinutėje.

Sostinėje Delyje gyvenamieji rajonai buvo nulaistyti vaivorykštės spalvomis – žmonės iš įvairiausių socialinių grupių žaismingai vaikėsi vieni kitus su vandens šautuvais, vandens pripiltais balionais ir purškiamais dažais, šoko pagal būgnų ritmą spalvotų miltelių debesyse.

Holi daugiausia švenčiama Indijoje, Nepale ir kitose valstybėse, kuriose gyvena didelės hinduistų bendruomenės. Ši šventė būna paskutinio žiemos mėnesio pagal Mėnulio kalendorių paskutinę pilnaties dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius