Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Indianos ir Tenesio valstijas nusiaubė tornadas, žuvo vienas žmogus

Indianos, Tenesio ir kitų valstijų dalis nusiaubė tornadas, žuvo vienas gyventojas ir dar vienas buvo sužeistas, pirmadienį pranešė pareigūnas.
Tornadas Indianoje
Tornadas Indianoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizija WXIN nurodė, kad sekmadienio vakarą namus nusiaubęs tornadas buvo dalis audros, praūžusios per Martino apygardą Indianoje.

Valdžios institucijos pranešė, kad sekmadienio popietę Džonsono apygardoje, į pietus nuo Indianapolio, tornadas taip pat nuniokojo mažiausiai 75 namus.

Martino apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros direktorius Cameronas Wolfas patvirtino, kad žuvo vienas žmogus, o dar vienas buvo sužeistas, praneša WXIN.

Martino apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo pareigūnai iš karto neatsakė į naujienų agentūros „The Associated Press“ elektroninį laišką, kuriame buvo prašoma pateikti išsamesnės informacijos apie žuvusį ir nukentėjusį bei audros padarytos žalos mastą.

Šoulso miestas, esantis Martino apygardoje, yra maždaug už 140 km į pietvakarius nuo Indianapolio ir už 130 km į šiaurės vakarus nuo Luisvilio.

Pareigūnai nurodė, kad sekmadienio popietę Džonsono apygardoje, esančioje į pietus nuo Indianapolio, taip pat siautėjo tornadas, padaręs žalos tokioms bendruomenėms kaip Grinvudas ir Bargersvilis.

Indianos valstijos Bargersvilio ugniagesių viršininko pavaduotojas Michaelas Pruittas laikraščiui „Indianapolis Star“ sakė, kad per paieškos ir gelbėjimo operaciją nebuvo rasta nei žuvusiųjų, nei sužeistųjų po to, kai 16 val. 15 min. vietos (23 val. 15 min. Lietuvos) laiku ugniagesiai sureagavo į pranešimą apie Džonsono apygardos tornado sukeltą konstrukcijos griūtį.

Bargersvilio ugniagesių vadas Erikas Funkhouseris sekmadienį spaudos konferencijos metu teigė, kad tornadas padarė žalą mažiausiai 75 namams.

„Akivaizdu, kad tai yra labai pavojinga vietovei“, – pareiškė jis.

M.Pruittas teigė, kad nukentėję namai kelias dienas bus be elektros.

Anot nacionalinės meteorologijos tarnybos Indianapolio skyriaus Indianapolyje, pirmadienį stebėjimo grupės turėjo apsilankyti Martino, Džonsono, Deiviso ir Monro apygardose ir įvertinti sekmadienį audros ir tornado padarytą žalą.

Memfyje, Tenesio valstijoje, komunalinių paslaugų įmonė pranešė, kad sekmadienį be elektros liko apie 120 000 namų ir įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius