-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija neatsispiria pigiai rusiškai naftai – nesvarbu net tarptautinė reputacija

Pastaruoju metu Indiją buvo užplūdę užsienio šalių prašymai, patarimai ir įspėjimai. Prezidentas Joe Bidenas Indijos ministrą pirmininką tikino, kad sprendimas pirkti naftą iš Rusijos neišeis Indijai į gera. JAV pareigūnai griežtai perspėjo, kad Rusijai pritaikytų sankcijų sumenkinimas gali turėti „pasekmių“.
Mumbajus, Indija
Mumbajus, Indija / „Scanpix“ nuotr.

Ištisa JAV ir Europos pasiuntinių virtinė tvirtino, kad griežtesnis požiūris į Rusiją yra pasaulinė būtinybė.

Tačiau Indijos sprendimą griežtai laikytis neutralumo Rusijos karo Ukrainoje atžvilgiu lemia ne tik noras neužverti sau jokių durų pasaulyje, kuriame yra ne vienas galios centras.

Šis sprendimas peraugo į pelningą ekonominio oportunizmo atvejį: rusiškos naftos pirkimas yra tiesiog pernelyg geras sandoris, kad jo būtų galima atsisakyti.

Nuo konflikto pradžios Indijos perkamos neapdorotos rusiškos naftos apimtys labai išaugo: nuo beveik nulio gruodį ir sausį iki maždaug 300 tūkst. barelių per dieną kovą ir 700 tūkst. barelių per dieną balandį.

Dabar naftos žaliava sudaro beveik 17 proc. Indijos importo, palyginti su mažiau nei 1 proc. iki invazijos. Pernai Indija iš Rusijos vidutiniškai importavo tik apie 33 tūkst. barelių per dieną.

Jungtinėse Valstijose uždraus rusišką naftą, o Europai dabar irgi pasiūlius embargą, Indija atsiranda galimybė nusipirkti žalios naftos su didelėmis nuolaidomis pamaitinti energijos ištroškusią ekonomiką mažesnėmis sąnaudomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius